Türk geliştiricilerin temalarını incelemedim fakat alıcıların en büyük endişesi destek ve güncellik.

Bir çok kişi Themeforest diyor fakat ordaki temaların hepsi ağır eklenti yükünün altında ezliyor. Yüksek trafikli sitelerde zamanla cpu sorunu ortaya çıkıyor. Tehemeforest geliştiricileri malesef bunun önüne geçemiyor çünkü Themeforest diyorki kardeşim tema yapıyorsan kullanıcı bunu dilediği gibi özelleştirebilecek. Özelleştirme özgürlüğü ise ağır eklentilerle mümkün oluyor. Örneğin wordpressin iliklerini sömüren js composer.

Bunun dışında Themeforest ta lisans sorunları da var. Mesela gpl lisanslı açık kaynak bir yazılımı temaya entegre edemezsin. Mecburen onu (eğer eklentisi varsa) tgm ile temaya eklenti şeklinde yüklemek zorunda kalıyorsun.

Yukarıda bazı arkadaşlar cache olayından bahsetmiş. Temalarda kısmi cache yapılabilir. Özellikle custom query varsa transient kullanmak ciddi performans katabilir temaya. Tabi bunun otomatik cache silmesini ve güvenliğini ayarlamayı bileceksin :) yani sen cache yapamazsın eklenti kullanacaksın diye bir şey yok.

Kendi fikrime gelecek olursak Türk yapımcılardan tasarımını çok beğendiğim temalar var. Birtema, ecancan, renkli tema vs. Ama sadece tasarımlarını biliyorum. Arkada neler dönüyor bilemem. Ve en çok eleştirdiğim konu ise ioncube ile şifreleme yapmaları. Ben komik buluyorum açıkçası. Yine de kendileri bilir :)