site birden fazla dilde hizmet verecek hocam statik yemiyor :) ama phalconu bir deneyim diyorum bakalım ne olacak. Zaten proje kendimize ait, bir sıkıntı olursa değiştiririm
Niye yemesin ?. Tüm dil değişkenlerini javascripte koy, o javascript ti de. Direkt index html içine embed et.
Bir tanede index.html jeneratörü yaparsın. editlersin tıklandınmı statik html üretir.
Hatta daha güzeli var. Sayfada çıkacak resimleri, base64 encodeye çevirip direkt olarak index html içine gömersin. Evet index.html boyu büyür ancak sunucuya yapılacak olan istek sayısı azalacağı için hız epeyce artacaktır.
Koyarsın nginx'i statik moda. birde restful login logout veveya userbar çakarsın. 1sn nin altında gezersin muhtemelen.
İşin şakası bu, ancak optimizasyonun sonu yok. Netice de mesele aradaki balansı bulmakta. 1 sn daha kısacağım diye 3.5 ay kasarsan olmaz.
Phalcon meselesine gelince. Frameworkler arası geçişi kolay yapabiliyorsan dene tabii. Birde extension compile etmen gerekecek, zor iş olduğundan değil. Ancak linux konsola girip kaynak kodu github dan indirip, derleyip webserver a modul olarak eklemen lazım.
Laravelle temel farkı şu. Hızlımı he hızlı orası fayda sağladığı bir alan. CPU yükünü küllüm düşürür ancak asıl faydası ram yükünü düşürmekte. Yani Laravel artık 128 hatta 256 da dönüyor.
E bizde 32gb server var desen de neticede bir limitasyon. Proje yaparken ederken çok sıkıntı olmaz ancak tutturunca da başlar sunucuyu ezmeye, işte o noktada phalcon çok efektif. Kendin özellikle saçmalamadıysan 16 mb çok rahat yetiyor. dolayısı ile bir sunucudan aldığın verim katmerli şekilde artıyor.
Patrondan ek sunucuyu, 300 aktif kullanıcıdan sonra istemek var, 2000 aktif kullanıcıdan sonra istemek var.
Tabi laravel ile geliştirmek halen daha çok hızlı. Ancak dediğim gibi bir orta nokta bulma meselesi ve bu orta nokta projeye göre değişiyor.
Değiştirme meselesine gelince. Oda yine çalıştığın proje ile alakalı. Şimdi benim en son yazdığım proje bir yemek fabrikası yönetim sistemi Laravel de yazıldı. Bitmemiş hali 100.000 satırdan fazla (sadece php tarafı).Bu haldeki bir projeyi, dayı biz beğenmedik, karşıdaki frameworkçü abiye gidiyoruz diyerek a dan b ye taşıyamazsın.
O yüzden projenin başında iyi karar vermelisin. Bunun için tecrübe lazım. Oda elini ateşe sokup yakarak oluyor.