Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere uzun zamandır düşündüğümüz ve artık başlamaya karar verdiğimiz eğitim süreçlerimizin ilki olan PHP eğitimimizden bahsedeceğim.

İlki diyorum çünkü planlarımıza göre PHP eğitimini tamamladıktan sonra en popüler PHP framework'lerinden birinin eğitimini (büyük ihtimalle Laravel), sonrasında ise orta ve ileri düzey NodeJS eğitimini vermeyi planlıyoruz. Tabi planlarımız siz değerli kullanıcılarımızın istekleri doğrultusunda değişebilir; fakat şimdilik PHP ile başlıyoruz. :)

WM Aracı yönetimi olarak herkesin yazılımı öğrenmesini ve bunu yaparkende en iyi şekilde ve doğru bir kaynaktan öğrenmesini istiyoruz. Benim öncülüğümde tüm yönetim kadrosunun süzgecinden geçerek sizlere ulaşacak olan PHP derslerimiz ile hiç PHP bilmeyen biri dahi olsanız, eğitimin sonunda ileri düzey bir CRM yazılımı hazırlayabilecek seviyeye gelebileceksiniz. Gelebileceksiniz diyorum çünkü bu sadece siz isterseniz olur. :) Kaldı ki eğitim sürecimizi öğrendiğiniz hemen herşeyi kullanıp olayı iyice kavrayabileceğiniz bir CRM yazılımı yaparak tamamlamayı planlıyorum.

Şimdi gelelim eğitimimizin detayına.

Eğitim içeriği nasıl olacak?

Eğitimimiz sadece WM Aracı üzerinden yayınlanacak olup metin şeklinde olacaktır. Şayet video izleyerek öğrenmek yerine birşeyleri okuyup uygulamanın daha etkili bir öğrenme yöntemi olduğunu düşünüyorum. En azından bende bu şekilde daha etkili oluyor. Ama bu, bu veya bundan sonraki eğitimlerimizde videolu içerikler olmayacak anlamına gelmiyor. Siz yeterki bir şeyler öğrenin, biz içerik olarakta yayınlarız video olarakta. :)

Eğitimi Almak İçin Gerekli Yetkinlikler

  • HTML: Olmazsa olmaz.

  • CSS: E biraz bilmeniz lazım.

  • JavaScript (jQuery): Az buçuk bilseniz yeter.

  • Bootstrap: Biraz bilmeniz lazım çünkü eğitimin sonunda Bootstrap kullanarak bir proje yapacağız.



Bunları bilmezseniz ve yine de eğitimi takip edip öğrenmeye çalışırsanız bu çok sağlıklı olmaz. Bundan dolayı en azından HTML ve CSS'de kendinizi biraz geliştirdikten sonra bu eğitimi takip edip PHP öğrenmeniz daha doğru olacaktır.

Bu eğitimde neler öğreneceğim?

  • Dinamik web programlamanın mantığını kavrayacaksınız.

  • PHP programlamayı en sade ve saf hali ile öğreneceksiniz.

  • MySQL veritabanında CRUD (Select, Insert, Update, Delete vb.) işlemlerini yapabileceksiniz.

  • MySQL veritabanında temel ve ileri seviye komutları kullanmayı öğreneceksiniz.

  • PHP ile PDO sınıfının kullanımını kavrayıp öğreneceksiniz.



Gibi gibi diye devam etmek istiyorum çünkü kendinize katacağınız değeri buradaki bir kaç madde ile anlatmak mümkün değil. Hele ki web sektöründe kendinize yer edinmek istiyorsanız ve bu alanda bir şirkette PHP geliştirici olarak para kazanmak istiyorsanız bu eğitim sizin için güzel bir başlangıç olacaktır.

Peki ben nasıl katılacağım bu eğitime? Herhangi bir ücret verecek miyim? diye sorular gelebilir aklınıza. Merak etmeyin, biz sizi haberdar ederiz. :) Ayrıca hayır, eğitimlerimiz boyunca herhangi bir ücret ve maddi kazanç beklentimiz olmayacak.

İlk dersimizde görüşmek üzere. :)

İlk dersimiz yayında: https://wmaraci.com/forum/php-dersleri/php-dersleri-1-php-nedir-and-programlamaya-hazirlik-xampp-kurulumu-and-phpde-nasil-kod-yazilir-534379.html