lostyazilim
tr.link

Bilgisayar mühendisliği iş imkanları nedir?

9 Mesajlar 1.285 Okunma
acebozum
tr.link

AdSenseisi AdSenseisi Özgürlük Bedel Gerektirir Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilinmiyor
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1570
  • Beğeniler 310 / 298
  • Ticaret 39, (%100)
Arkadaşlar mühendislik okuyan veya okuyup atanan kişiler bilgi veririmi. Teşekkür ederim

elektronikssl
webimgo

netpisiko netpisiko Güneşli Günler. Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 300
  • Beğeniler 11 / 79
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba ben okuyorum ve okumamın sebebi açıkça söyleyeyim para kazanmak amaçlı değil 2. üniversitem zaten ancak iş alanları oldukça geniş olduğu için imkanların olacağını tahmin ediyorum. Zaten nitelikli bir mühendis olarak mezun olursanız her türlü iş imkanı karşınıza çıkacaktır.
AdSenseisi

kişi bu mesajı beğendi.

BigBang BigBang Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 20 / 39
  • Ticaret 0, (%0)
İstersen Türkiye'de ki en prestijli üniversiteden mezun ol, boş biri olarak mezun olursan bi yerden çalışamazsın.

İş sende bitiyor, yani. Kendini olabildiğince geliştirmeye bak. İngilizcen varsa internetten çalış. Türkiyedeki hangi üniversiteye gidersen git internetteki kaynaklardan daha iyi eğitim alamazsın ( bilgisayar / yazılım sektörü için söylüyorum bunu )

Eğer donanımlı biriysen iş bakımından kafanda bir soru işareti olmasın illaki bir yerde çalışırsın.

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)
Bilişim sektöründe hangi bölümden mezun olduğun değil üniversite okuduğunun bile önemi yoktur aslında. İşi biliyorsan ve işini en güzel şekilde yapıyorsan çalışamayacağın yer yok
cthax

kişi bu mesajı beğendi.

Fizello - Inspired by Colors
wmaraci
wmaraci

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Odtü
Boğaziçi
Bilkent
İtü
Ytü
Tobb
Koç gibi yerlerde okumuyorsan okumamış halinle pek bir fark olacagini sanmam.

Ha bunlar disinda unilerde okumuş, iyi yerlere gelmiş kisiler var midir? Evet. Fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Ha bunlardan biriyse iş imkanlarını sen aramayacaksın onlar sana gelecektir zaten :) bircok farklı iş yapabilirsin. Hepsi de gelecekte revaçta olacak.

Yani özetle iş imkanları sana ve donanımına ve her ne kadar üniye bağlı değil diyenler olsa da ünine bağlı bir durum. İstisnaları göstererek zemin hazırlayacaksak ohooo. Newton da ahırda fizik kanunları geliştirdi mesela :)

lielife7 lielife7 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 3 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Yıllardır bilgisayar mühendisliği isteyen birisi olarak inşaat mühendisliği okudum. Sınava girip güzel bir puan almıştım. Yani tıp, diş hekimliği, eczacılık hariç hemen hemen bütün bölümlere yetiyordu puanım. Hocalarımdan falan bir kaç bilgi aldım, kesinlikle inşaat yazmamı istediler. Yani 10-15 kişiye sorduysam hepsi aynı cevabı verdi.

Şu anda inşaat mühendisiyim, ve ülkenin ekonomi politikalarından dolayı iş yok. Evler satılmıyor, elimizde kaldı. Keşke bilgisayar yazsaydım diye arada dövündüğüm oluyor.
AdSenseisi TEKNOATU

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

lielife7 adlı üyeden alıntı

Yıllardır bilgisayar mühendisliği isteyen birisi olarak inşaat mühendisliği okudum. Sınava girip güzel bir puan almıştım. Yani tıp, diş hekimliği, eczacılık hariç hemen hemen bütün bölümlere yetiyordu puanım. Hocalarımdan falan bir kaç bilgi aldım, kesinlikle inşaat yazmamı istediler. Yani 10-15 kişiye sorduysam hepsi aynı cevabı verdi.

Şu anda inşaat mühendisiyim, ve ülkenin ekonomi politikalarından dolayı iş yok. Evler satılmıyor, elimizde kaldı. Keşke bilgisayar yazsaydım diye arada dövündüğüm oluyor.

Arkadaşım da aynı hatayı yaptı çevresindeki herkes inşaat dedi, ben yazma hata yapıyorsun elektronik veya makina istiyordu, dedim 2sini yaz ama inşaat yazma. Gitti yazdı inşaat çıktı. Şu an hiç memnun değil. Mesleği de sevmiyor. Benim aklımda hep mekatronik bilgisayar makina ve elektronik vardı bunların hepsi birbiriyle baglantili meslekler ben gittim çevrem ne derse desin bunları yazdım. Bu yaz avrupaya geçiş yapıyorum burslu olarak.

Kısaca hayatta verdiğimiz kararlar hayatımızı oluşturan bir bütün. Hayatta verdiğimiz kararların sonucundan ibaretiz derim hep. Bu yüzden ailem dahil kimseyi dinlemem dinlemedim. Hayatta verdiğimiz her kararın neticesini kendimiz çekeceğiz sonuç olarak. Bir yerden sonra yalnız kalacağımız hayatta başkalarının fikirleriyle hareket etmek cidden saçmalık.

Hata yapmışsıniz bir ömür çekeceksiniz mesela. Ben tek meslek de istemedim açıkçası yani ben bilgisayar muhendisliğini ya da(Computer science diye geçer yabancılarda) bilimlerini(yapay zeka vs.) ruh dış aksanını da yani mekaniği de beden olarak tanımlarım. Hem ruh hem beden yapmak her zaman ilgi noktam olmuştur bu yüzden harici olarak elektronik ve mekanik aksanlar üzerine kendimi geliştiriyorum. Bu da üniversitenin size katamayacağı bir özellik mesela. Her şey insanın elinde şans faktörü siz elinizden geleni yapıp iradenizi sonuna kadar kullandıktan sonraki ulaşamayacağınız aşama arasina giren merdiven oluyor. Bunun harici her şey insanın elinde.
lielife7

kişi bu mesajı beğendi.

lielife7 lielife7 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek İnşaat Mühendisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 3 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Arkadaşım da aynı hatayı yaptı çevresindeki herkes inşaat dedi, ben yazma hata yapıyorsun elektronik veya makina istiyordu, dedim 2sini yaz ama inşaat yazma. Gitti yazdı inşaat çıktı. Şu an hiç memnun değil. Mesleği de sevmiyor. Benim aklımda hep mekatronik bilgisayar makina ve elektronik vardı bunların hepsi birbiriyle baglantili meslekler ben gittim çevrem ne derse desin bunları yazdım. Bu yaz avrupaya geçiş yapıyorum burslu olarak.

Kısaca hayatta verdiğimiz kararlar hayatımızı oluşturan bir bütün. Hayatta verdiğimiz kararların sonucundan ibaretiz derim hep. Bu yüzden ailem dahil kimseyi dinlemem dinlemedim. Hayatta verdiğimiz her kararın neticesini kendimiz çekeceğiz sonuç olarak. Bir yerden sonra yalnız kalacağımız hayatta başkalarının fikirleriyle hareket etmek cidden saçmalık.

Hata yapmışsıniz bir ömür çekeceksiniz mesela. Ben tek meslek de istemedim açıkçası yani ben bilgisayar muhendisliğini ya da(Computer science diye geçer yabancılarda) bilimlerini ruh dış aksanını da yani mekaniği de beden olarak tanımlarım. Hem ruh hem beden yapmak her zaman ilgi noktam olmuştur bu yüzden harici olarak elektronik ve mekanik aksanlar üzerine kendimi geliştiriyorum. Bu da üniversitenin size katamayacağı bir özellik mesela. Her şey insanın elinde şans faktörü siz elinizden geleni yapıp iradenizi sonuna kadar kullandıktan sonraki ulaşamayacağınız aşama arasina giren merdiven oluyor. Bunun harici her şey insanın elinde.

Bahsettiğim olaylar 2009 civarlarında geçtiği için henüz 17-18 yaşındaydım. Bu kadar kişi diyorsa vardır bir bildikleri diye düşündüm. Ama yokmuş malesef. Olsun yine de hayatta keşke dememek lazım. :)

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

lielife7 adlı üyeden alıntı

Bahsettiğim olaylar 2009 civarlarında geçtiği için henüz 17-18 yaşındaydım. Bu kadar kişi diyorsa vardır bir bildikleri diye düşündüm. Ama yokmuş malesef. Olsun yine de hayatta keşke dememek lazım. :)

Bu yazıları okuyup sınava hazırlanan gençler vardır elbet onlara da bir ders küpe olsun diye bir metin gireyim dedim. Siz en iyisini yaptıniz hatanızı belirttiniz ve eleştirisini yaptınız. Bu da bir erdemdir. Kimi insanlar hatalarını kabullenmez ve kendilerini hatalarının doğru olduğuna inandırır diretirler. Kendisi durumundakileri de hatalara sürüklerler. O yüzden güzel bir mesajdı ben de kendi tecrübemi yazayım dedim :)
lielife7

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al