-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Dün Şubat celbi için Sevk yerleri açıklandıktan sonra, 2.grup olarak acemilik Ankara Mamak ve ardından esas birlik olarak İstanbul Merkez Komutanlığına gideceğim belli oldu. Sınıfım Piyade.
E-devlet üzerinde yazan tam adı ile : İSTANBUL MRK.K.LIĞI KH. VE KH.BL. / İSTANBUL BEŞİKTAŞ / İSTANBUL
Sanırım bu merkez komutanlık 2 bölüme de ayrılıyormuş. Bir taraf AS.İZ bir taraf Özel Koruma bölümü. Lakin AS.İZ kısmına çıkan başkaları var. Onlarda esas birlik kısmı farklı yazıyor. (İSTANBUL MRK.K.LIĞI AS.İZ .......) şeklinde.
Burada askerliğini yapmış veya burası hakkında bilgisi olan birisi varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Nasıl bir yerdir? Askerlik nasıl geçer? :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba kardeş bi iletişime geçebilir miyiz ya bende aralıkta gideceğim merkez komutanlığı çıktı nasıl geçti bilgilendirirsen sevinirim
68136
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
As.iz rahattır. O bölgede şehit ,cenaze olaylarında törene gidersiniz. Nöbet vb . Devam eder
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
As.iz yazmıyor sadece merkez komutanlığı İstanbul / Beşiktaş
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Acemiliği bende Mamak'ta yaptım. Rahat geçer hele yazıcı olursan tamamdır evrak düzenle yazı yaz otur :)
Komutanlar fazla sıkmaz bazı bölüklerin hariç senden tek beklenen şey yemin törenine hazırlık. Her gün bol bol yürürsün imkanları da iyi gayet yeni gelen Alay Komutanı da acemi askerlerle baya ilgileniyor.
Düştüğün tabura göre yardımcı olabilirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
102, (%100)
Kh. ve Kh. Bl. (karargah ve karargah bölük Komutanlığı) büyük ihtimalle kısımlarda çalışırsın (yazıcı, şoför vb.) sadece gece nöbeti tutarsın diye düşünüyorum. Emniyet muhafız bölüğünde olsaydın 5-8 saat falan nöbet tutardın diye düşünüyorum.
Sevk belgende ki Muv. Öz. Kısmını yazarsan daha yararlı olur.
Askerlik içerideyken çok yavaş geçiyor ama sona gelince ne ara geçti diyorsun. En büyük tavsiyem ise "kafana takmama" olur. Komutanların kızsa da ceza da verse hiç kafana takma hepsinin bir gün geçeceğini düşün. Diğer türlü hiç geçmiyor.
Sıracılık ve devrecilik gibi öğeler varsa bu senin yararına olacaktır, en azından askerliğinin yarısı rahat geçer.
Gitmeden önce İç Hizmet Kanunu oku öyle git, sana çok yararı olur. Ne yapıp ne yapmayacağını öğrenmiş olursun (Yasal açıdan).
Çarşı izninde paranı tedariki kullan yoksa çabuk bitiyor. Askerlik süren boyunca aramayan dostların olacak onları da gözden geçirirsin süre zarfında.
Askerlik ile ilgili yapılan en büyük hata ise "Dağıtım izni" kullanmaktır. Kesinlikle kullanmanı tavsiye etmiyorum.