Kh. ve Kh. Bl. (karargah ve karargah bölük Komutanlığı) büyük ihtimalle kısımlarda çalışırsın (yazıcı, şoför vb.) sadece gece nöbeti tutarsın diye düşünüyorum. Emniyet muhafız bölüğünde olsaydın 5-8 saat falan nöbet tutardın diye düşünüyorum.

Sevk belgende ki Muv. Öz. Kısmını yazarsan daha yararlı olur.

Askerlik içerideyken çok yavaş geçiyor ama sona gelince ne ara geçti diyorsun. En büyük tavsiyem ise "kafana takmama" olur. Komutanların kızsa da ceza da verse hiç kafana takma hepsinin bir gün geçeceğini düşün. Diğer türlü hiç geçmiyor.

Sıracılık ve devrecilik gibi öğeler varsa bu senin yararına olacaktır, en azından askerliğinin yarısı rahat geçer.

Gitmeden önce İç Hizmet Kanunu oku öyle git, sana çok yararı olur. Ne yapıp ne yapmayacağını öğrenmiş olursun (Yasal açıdan).

Çarşı izninde paranı tedariki kullan yoksa çabuk bitiyor. Askerlik süren boyunca aramayan dostların olacak onları da gözden geçirirsin süre zarfında.

Askerlik ile ilgili yapılan en büyük hata ise "Dağıtım izni" kullanmaktır. Kesinlikle kullanmanı tavsiye etmiyorum.