Kara listeye alınmış bir dergi merak etmeyin. Gün gelince adalet kapılarına uğrayacaktır. Ülke kurucusuna Cumhuriyete kısaca kendilerinin kabul etmediği ülke değerlerine ağza alınmayacak şeyler söyleyen bir paçavradır. Bilmiyorum bunların ne kadarıni biliyorsunuz...
Akitin dergi hali kısaca. Bu zamana kadar takip etmeniz bile enteresan açıkçası.
Ha bu feto meselesine gelirsek, bu iş artık ciddiyetini aştı samimiyetsiz laubali bir hale geldi kendi gibi düşünmeyeni fetöcü hain ilan eden hastalıklı bir kesim var. Fetöcü CIA ajani Brunsonun güle oynaya gönderilmesi için tek kelime etmez bunlar ama bir farklı fikir sunun direkt fetöcü ilan edilirsiniz.
Bu ülke limitleri aşalı çok oldu ve bu beni kahrediyor. Sırf bu yüzden egitimim için Almanyaya gitmeye karar verdim. Bu laubali cehalet dolusu samimiyetsiz düzen değişince bir ihtimal geri gelebilirim. Onun harici pek umudum kalmadı.
Ekonomi doğru ellerde düzelir sıkıntılar falan aşılır da cehalet nesilleri zehirledi işte bu bizi onlarca sene geriye atacak. Her konuyu usturupluca saygı ve bilgi cercevesinde tartişabilirim fakat bunlar saldırmaya meyilli olduklarından iş bilgiye donanıma gelince direkt linç ve engel yiyorsunuz. Gayet olağan bir durum. Sorgulamaya aykirı duşünmeye muhaliflige tahammülleri yok.
Gecen bir kaç tane bilim adamı arkadaşımla konuşuyorum, çok önemli alanlarda çalişıyorlar moleküler biyoloji, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji vs.. gibi tamamı yurtdışına gitme derdinde. Sebepleri ortak, bu düzen ve aydınlığa karanlık kadar değer verilmemesi.
Ne alaka diyeceksiniz Misvakın bu ulkede gördüğü değerin yarısını bilim insanlarimız görmüyor, bunu az çok bu ortamlara girmiş kişiler bilir. Düşünce yapıniz muhalifse hele ne yaptığınizın bir önemi yok direkt ustünüz çiziliyor. Oysa dunyayı ileri götüren her şey aykırılıkten muhaliflikten türemiştir.
Neyse neyse uzun yazdım yine, takmayın hocam. Muhtemelen farklı düşunuyoruz hayatı yaşayış göruş tarzlarimız duşüncelerimiz farkli lakin siz de biraz olsun tanımaya başlamişsınız bu karanlık kitleyi.