Böyle bir zarar abidesine Atatürk isminin verilmesini zaten doğru bulmazdım. İyi olmuş. Çin yarı fiyatından daha az bir ücrete dünyanın en büyük havalimanıni inşa ediyor 2019 gibi tamamlanacak. 25 milyar euro gitti bizim limana onlar 11 milyar dolar gibi bir sayıya inanılmaz estetik ve üst düzey bir liman yaptılar. Rant cenneti bu havalimanı zarar edecek bu istatistiksel verilerle belli zaten, mecliste konuşuldu tartışıldı ama her zamanki gibi yine bir şekilde araya farklı gündemler girdi konu kapandı.

Kısaca Atatürk isminin buraya verilmesi kötü olurdu. Bir zarar abidesi ile Atatürk ayni anda anılmamalıydı. Zaten ilerleyen yıllarda bu görülecektir. Şimdi siyasete girilmesin diye isim vermiyorum dileyen youtube dan baksin bir milletvekili rantlari zararları belgeleriyle ispat etti.

Atatürk Havalimani zaten Avrupanin en iyi 3. Limanıydı yeterliydi. Bu liman dünya 1.si diye yapıldı 1. Bile olamayacak artık. Çin koskoca süpergüç ve ekonomi devi olduğu halde israf yapmamak adına 11 milyara dehşet bir liman inşa ederken 25 milyar euroya bundan daha kötüsünü yapmak cidden bir başarıdır. Bu tarihe yetişmeliydi zaten yerel seçimler var gerisi mühim değil.

Edit; Bu arada Yerli ve milli yeni havalimanının elektronik işleri Alman Siemens, vinçleri Liebherr, uçak köprüleri Thyssenkrupp tarafından yapıldı. Duty-free mağazalarını Gebr. Heinemann işletecek. DHL, en büyük bölge üssünü kuruyor. THY'nin danışmanı da Münih Havalimanı.