ASametYildirim adlı üyeden alıntı
Sadece merak ediyorum neden hep üretme işini başkalarından bekliyoruz? Mesela benim arkadaşlarım geçen sene motoru hazır olmak koşuluyla elektrikli araba üretti. Yazılımı, tasarımı, donanımı ve motor dışında her şey tamamen onlara aitti.
Şimdi diyeceksiniz bize malzeme, para veya eğitim verdiler de biz mi yapmadık?
Bence kendinize bahane üretmeyin. Onlar bu fikri ortaya koyarken ceplerinde paraları, eğitimleri veya malzemeleri yoktu ama internette bu konu hakkında bilgiler topladılar birçok kurum ve firmadan sponsor buldular ve projeyi gerçekleştirmeyi başardılar.
Bu senede gram bilgimiz olmadan deniz altımızı ve %100 yerli elektrikli motor yapmaya başladık. Bize tek gereken biraz cesaret ve biraz girişimcilik duygusu.
Kısacası demem o ki bir şeyler üretmek istiyorsak bunu önce kendimiz yapmalıyız. Etrafımızdaki neredeyse her şey ithal. Mesela kendi ekmeğimizi yapabilir, organik domates tohumlarını yetiştirebilir veya samanımızı üretebiliriz. 21. yüz yılda yaşıyoruz. Hâlâ etrafımızdakilerin bir şeyler üretmesini beklemek veya onlar üretmediği için üzülmek bence bir çözüm değil. :(
İnşallah yanlış anlaşılmam. Yorum yapan hocalarıma teşekkür ediyor ve iyi çalışmalar diliyorum.
Bu pozitif düşüncelerle türkiyede yasamadiginizi varsayiyorum hocam. teknoloji bırakalım, pirinci bile myanmardan ithal ediyoruz. Kacırdığınız nokta galiba, insanların üretmek istememesini sanmaniz. Çiftçi yıllardır kan ağlıyor, neden dahası nasıl üretsin? Üretim bir devlet sorumluluğu ve desteklenmesiyle olur. Organik domatesin gübresinden suyuna, suyundan mazotuna, mazottan elektirigine, işcisine... onlarca kalem faiş vergi ödüyorlar. 1 kazanıyorlarsa 1 veriyorlardı. Artık 1 kazanıp 2 vermeye başlayinca unu da tuzu da mercimeği pirinci de hangi akil üretsin?
Yani hal buyken milyon dolarlık projelerin önü acılır, üretilir demek komik durdu hocam onu belirtiyoruz. Ve konu teknoloji.. o kadar gerideyiz ki, gururla bir robot yaptı akinsoft, daha yürüyemiyor. Askıyla tanittilar robotu, rezillik. Bari el kol yapmayın da yazılım kısmını önplana alsalardı iyice..
Kısaca yok hocam yok. Bu ülkeyi bu eğitim sistemiyle, bozuk ekonomik düzeniyle, sapkın ideolojileriyle yönetenler var oldukça, Bizdeki tavuk yumurtlamaz, Yürüyemez bile. Altınıyla birlikte ölür.