-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci, Metin yazarı, Editör
-
-
Ad Soyad
B** N**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam kusura bakmayın ben kyk diye düşündüm. Evet okul çok iyi Gazi Üniversitesinde okuyorum belki de en ucuz yemekhane Türkiyede. Hani sağlıksız falanda değil zaten. Ankarada yaşıyorum kyk yurdunda yemeğe artı ücret var yol deseniz EGO tek biniş 1,75 dolmuş 2,5 üstüne mühendislik öğrencisiyim her kitabım ateş pahası :) Sigara ve alkol kullanıyorum ama onlar hariç hesaplarımla 1200 lira net para harcıyorum oda arkadaşımla. O yüzden 500 lira ile nasıl geçinilir kafa karıştırdı.
Sukru
Grafik Tasarım Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Graphic Designer
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Hiç hesap yapmadım, gelişine vurarak yaşıyorum. Memur çocuğuyum, tek maaş aile klasik. Benden ufak üniversiteye hazırlanan ufaklık vardı (Dershane fiyatları olmuş 4 katı bizim zamanımıza göre.) Ailemden okul hayatım boyunca 2 yıl sadece 300 TL aylık kira için para aldım. Onun dışında kendi kazandığım parayla geçindim. Şimdi kardeşimin servis parasını ödüyorum, ara sıra harçlık gönderiyorum Allah'a şükür. Ek olarak bir bölüm daha okuyorum, ikinci öğretim.
Şuanda 5.000+ TL olduğu da oluyor 500 TL de. Ama tasarruf karakterim 0 yemeksepeti puanım 30K+ öyle diyeyim, evde yemek yapma kültürüm sıfır, para olduğu sürece yapmıyorum. Tek tasarrufum paket sigara yerine tütün içiyorum(6 yıldır bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirdim ne kadar param olursa olsun). Birayı da evde kendim yapıyorum, alkole dışarıda para vermiyorum. (1 bira olmuş 20 TL, sık içmesem de değmeyecek bir para.)
Kredi kartı borçlarım şuan 3.000 TL civarında, kartları iptal ettirdim borçlarını ödüyorum. Onlar da bitince iyice rahatlayacağım. Allah herkese daha fazlasını versin diyeyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben de öğrenciyim . Devletten 470 alıyorum . Babamın ölüm aylığından 432 alıyorum . Kendi memleketimin derneğinden 300 alıyorum . O da 1200 ediyor .
25 fatura
28 netflix
17 hosting
50 reklam
60 yol
400 biriktiriyorum
Ablamda kalıyorum .
Aylık bir kıyafet ya kendime ya anneme alıyorum
Geri kalan para da harçlık
Allah’a çok şükür birçok öğrenci arkadaşa göre iyi yaşıyorum . Ben ilkokul ve lisede çok zorluk çektim . Babamın sadece 350 lira muhtarlık maaşı vardı . Ondan 200 bilmem kaç bağkur mu ne kesiyordu . Adamın cep telefonu , ev faturası derken elde para kalmıyordu . Tanıdıklardan borç almak zorunda kalıyordu . 1 lirayı bulamadığımız günleri hala unutmadım . 50 kuruş harçlık veremezdi babam . Kantinden bir şey almak lükstü . Defterlerimizin yüzü reklam afişleriyle yüzlenirdi . Allah kimseye zorluk göstermesin inşallah .
2 kişi bu mesajı beğendi.
webisyo
Merhaba, ben Ali :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Marstyson helal olsun size :)
Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı/Grafiker
-
-
Ad Soyad
U** Y**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Allah kimseyi yoklukla sınamasın, zor iş. Sabrın solu selamettir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İnternet ve Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Bir an önce öğrencilikten emekli olmaya veya bırakmaya bakın böyle hayat çekilmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Gerçekten zor zanaat geçinmek , bende masraf kısmaya çalışıyorum ama durmuyor para.