TBM'yi buna göremi değerlendirdiniz gerçekten? Yuh artık... Verilen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Hiç tık almadan nasıl bu kanıya vardınız?
Tbm oranlarını google adwords den aldım. Zaten site ismini paylaştığım kişiler de kendileri tbm yi gördü. Dediğiniz gibi adwords de 562tl tbm olan site o reklamdan tıklama alırsa 337tl gibi bir gelir site sahibine gelir. Bence tek tıklamada 337tl azımsanacak bir miktar değil.
Ayrıa her tıklama site isminde olacak diye bir kade yok. Reklamlar ziyaretçinin çerezlerine göre gösterilir. Burada size en ince ayrıntısına kadar anlatmayacağım. Fakat incelemelerime göre sitede çıkan reklamların %50 si site ile alakalı olmakta.
Son olarak sektörde rekabet var. Bundan dolayı siteyi alacak kişinin SEO konusunda bilgisi olmak zorunda. Benim SEO hakkında fazla bir bilgim yok bundan dolayı sıralama kazanamadım. İlerleyen zamanlarda SEO uzmanı bir hocamla çalışma yapıp veya Adwords ve Facebook gibi platformlardan reklam verip hit çekecektim. Yanlız bu konuya bütçe ayıramadığımdan ve üniversiteden dolayı nakite ihtiyacım olduğumdan satıyorum.
Konuda en ince ayrıntısına kadar bilgi verdim. Benim kimseyi kandırdığım yoktur. Tbm oranını da bu işte uzman olan hocalarım inceleyebilir. Belli bir bütçesi veya SEO bilgisi olmayanlar tabiki bu siteden gelir elde edemeyecektir. Ben bu sektörde yeni değilim. Elimde adsense ile iyi gelirler elde ettiğim bir çok proje bulunmakta. Tıklama başına 10 kuruş gibi gelir elde edenler için bu rakamlar ne kadar imkansız gibi gelse de bu söktsöktörde reklam veren sayısı çok fazladır.
Site dili ingilizce olduğundan dolayı global pazarda reklam almaktadır. Lütfen türkçe siteler ile karıştırmayın. Son kez belirtmek isterim ki her şey açıktır. Kimseyi kandırdığım veya yanlış bilgi verdiğim yoktur. Aksini düşenen de iletişime geçmemekte serbesttir.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.