lostyazilim
tr.link

Foruma yaş sınırı getirilse nasıl olur - Çözüldü

33 Mesajlar 4.407 Okunma
lstbozum
tr.link

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar, benim gibi düşünen var mı bilmiyorum ama çok boş yapan kullanıcılar mevcut forumda ve bunların çoğu eminim liseli, şimdi 18 yaş sınırı getirilse ve bu arkadaşlar bir alt domainde (caylaklar.wmaraci.com) konu açıp yazsalar nasıl olur, yani forumda zaman geçiyoruz bir şeyler öğrenmek için veya bilgi vermek için ama açılan konular o kadar boş ki kimseye bir şey katmıyor, işin kötü tarafı yeni arkadaşlara da kötü örnek oluyor,

örneğin;

• kimi 10 dk önce domain aldım indexlenmedi diyor sanki indexlense milyon dolar kazanacak zaten amacı milyon dolar da değil 1 tl falan,

• hadi birbirimize yorum atalım google'u kandıralım,

• 3 günlük adsense kazancıma bakalım,

• bir günlük siteme bakalım

• google'a reklam verelim reklamlarımıza tıklatıp milyoner olalım,

• en ucuz domain nerde, buyur burda (hosting olsa anlarım domain yaw, fark 1-2 tl

• bloggerla site kurup 15 tane başlık açılması, paintle mono lisa çizmeye çalışıyor farkında değil vs..

yani demek istediğim 3-5 tl lik işlere kafa yoranları, spam yapanları, boş işlerle uğraşanları ayıralım diyorum, hem yeni gelen nesile kötü örnek olmasın hem de gençlik boş işlerle uğraşmasın, ne dersiniz.

Bir de bu tür çalışan arkadaşlar hep bu tarz takılıyor yani bir iki tane değil, şimdi ss koymak istemiyorum ama bir benim açtığım konulara bakın bir de o arkadaşalara, ne demek istediğimi anlarsınız.

Çözüldü: Böyle spam ve boş işlerle uğraşan arkadaşları engellemek anlamsızmış, sana ne! bırak zaman kaybetsinler, spamla uğraşınlar kimseye faydası olmasın, boş işlerle uğraşmak da yetenek gerektirir sonuçta, bin tane blogger kurup her birinden bot yardımıyla 1 tl kazanarak gelir elde etmeyi hayal eden genç arkadaşlar istiyoruz, google'u aldatmak da ayıp bir şey değil, herkes uyanık olmak zorunda...

Evet mantık bu şekilde, ben de topluma ayak uydurup duyar kasıyorum o zaman; yaşasın spam, yaşasın boş işler, ileri.. :)

bluecity Kodespa isciadam

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Umitunal Umitunal Webfaresi.net Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webfaresi.net r00tadmin
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ü** Ü**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 379 / 378
  • Ticaret 27, (%93)
Kurunun yaninda yaşda yanar
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

Webfaresi.net Beklerim

PhrA PhrA Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 322
  • Beğeniler 49 / 125
  • Ticaret 14, (%100)
Kesinlikle katılmıyorum. Gençlere profesyonellerin yanında şans verilmesi her zaman mantıklı bir davranıştır. Her insan annesinin karnından bilgili bir şekilde doğmadı. 18 yaşından küçük diye tabir ettiğiniz. Gençler bizim geleceğimiz'dir işlerini profesyonellerin arasında en iyi şekilde öğrenmeleri gelecek nesil için daha faydalıdır!
luxfm olcaytd webbil

kişi bu mesajı beğendi.

fbyazilim fbyazilim Selam. Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İnternet ve Yazılım Uzmanı
  • Konum Elazığ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 668
  • Beğeniler 216 / 244
  • Ticaret 27, (%96)
Her soru sorulmaz soranın ayıbı.
kaanst

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

yks3306 yks3306 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek üniverstede okuyorum
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 152 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
'' örneğin; kimi 10 dk önce domain aldım indexlenmedi diyor sanki indexlense milyon dolar kazanacak zaten amacı milyon dolar da değil 1 tl falan '' bu görüşünüz kesinlikle yanlış şimdi küçük yaşta 1tl için çabalayan bişeyler üretmeye çalışan çocuklar geleceğin webnasterları işte. Nasıl böyle cahil düşünebiliyorsunuz anlam vermedim doğrusu.
luxfm mexnet suskun

kişi bu mesajı beğendi.

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Foruma kayıt olmada zaten bir yaş sınırı bulunuyor. İstisna olarak yöneticiler çalışmaları ile kendisini ön plana çıkaran kişilerin üyeliklerini kabul ediyor. Diğer türlü 18 yaş altı kabul edilmiyor.
noktapanel

kişi bu mesajı beğendi.

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Ayrınca belirttiğiniz üyenin açmış olduğu konularda herhangi bir sakınca görmüyorum sizin konularınız normal. Adsense konusunda, Wordpress konusunda, internetten para kazanma konusunda ya da herhangi bir alanda sorunlar yaşayan kişiler elbette olabilir. Burası bir ticaret formu olduğu kadar aynı zamanda da bir yardımlaşma forumu. Buradaki her insanın her alanda başarılı olması beklenemez. Araştırarak, sorarak öğreniyoruz sonuçta. Hepimizin bu tarz konuları elbette mevcuttur. Asıl bu yaklaşımdan ötürü ben sizin yerinize utandım. Yazık, insanlarımız ne zaman bu hale geldi!
webbil CivanDemir ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Şahsen ben katılmıyorum. Gençlerin özellikle webmasterlığa meraklı olan 18 yaş altındaki kitlenin foruma katılması ve biran önce bu konuda kendini geliştirmesi gerekiyor.

Wmaracinin bu konuda uyguladığı politika çok hoşuma gidiyor. 18 yaş altındaki gençlerin foruma alınmasını izin veriyor belli bir olgunluk düzeyine ulaşamayanları ise 18 yaşını geçene kadar uzaklaştırıyor.

Tabiki hiçbirimiz belli bir bilgiyle gelmedik. Mesela benim geçmiş konularımı incelerseniz ne kadar basit ve garip sorular sorduğumu görebilirsiniz. Ben bu basit soruların cevaplarını öğrenemezsem, kendimi asla geliştiremem. Mesela ben bu forumda sırf tecrübe kazanmak amacıyla 10tl için günlerce emek verdiğimi veya 1tl ye domain alıp biraz daha iyi fiyata satmaya çalıştığımı, satarken sorun olursa bunları çözmeye çalıştığımı bilirim. Eğer ben geçmişte bunları yapmamış olsaydım şuan bu kadar ticaret yapabilmem için gereken tecrübeye sahip olamazdım.

Kısacası demem o ki asla 1tl lik veya 5tl lik işlerin peşinden koşanları 18 yaş altı bir kitle olarak görmek veya bu kişilerin etrafına faydası olmayacak gibi düşünmek bence yanlış olur.

Tamamen kendi fikrimi paylaşmak istedim. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yoktur. Herkese iyi forumlar dilerim.
webbil Crewx SENibrahim

kişi bu mesajı beğendi.

BugraGulay BugraGulay <?php echo"It's Life"; ?> Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer/Bilgisayar Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 34 / 135
  • Ticaret 7, (%100)
Kesinlikle gençlerin yeni şeyler öğrenmesinden bilinçlenmesinden yanayım. Ben şahsen kendimde geçtim aynı yollardan. Fakat yeni bir sistem ile hem daha heyecan verici bir forum oluşturularak daha verimli hale getirilebilir.

Bu konuyu görünce benim aklıma gelen bir diğer fikir;

Forumda gereksiz konular açan arkadaşlar ile bir ekibin ilgilenmesi gereksiz konuları çöp kutusuna göndererek daha temiz bir veri akışının sağlanması temel alınabilir. Bu şekilde genç arkadaşları da geride bırakmadan forumda güzel bir ortam olabilir.

Buda yaş ile değil akıl ile ölçümlenerek genelleme yapılmalıdır. Forumda çok genç ama çok zeki arkadaşlarımızda mevcut.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Şahsen ben katılmıyorum. Gençlerin özellikle webmasterlığa meraklı olan 18 yaş altındaki kitlenin foruma katılması ve biran önce bu konuda kendini geliştirmesi gerekiyor.

Wmaracinin bu konuda uyguladığı politika çok hoşuma gidiyor. 18 yaş altındaki gençlerin foruma alınmasını izin veriyor belli bir olgunluk düzeyine ulaşamayanları ise 18 yaşını geçene kadar uzaklaştırıyor.

Tabiki hiçbirimiz belli bir bilgiyle gelmedik. Mesela benim geçmiş konularımı incelerseniz ne kadar basit ve garip sorular sorduğumu görebilirsiniz. Ben bu basit soruların cevaplarını öğrenemezsem, kendimi asla geliştiremem. Mesela ben bu forumda sırf tecrübe kazanmak amacıyla 10tl için günlerce emek verdiğimi veya 1tl ye domain alıp biraz daha iyi fiyata satmaya çalıştığımı, satarken sorun olursa bunları çözmeye çalıştığımı bilirim. Eğer ben geçmişte bunları yapmamış olsaydım şuan bu kadar ticaret yapabilmem için gereken tecrübeye sahip olamazdım.

Kısacası demem o ki asla 1tl lik veya 5tl lik işlerin peşinden koşanları 18 yaş altı bir kitle olarak görmek veya bu kişilerin etrafına faydası olmayacak gibi düşünmek bence yanlış olur.

Tamamen kendi fikrimi paylaşmak istedim. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yoktur. Herkese iyi forumlar dilerim.

İyi öyle olsun o zaman devam :)

ben spamdan rahatsızım, kötü örnek oluyorlar, ilerde google türkiyeden işlemleri kapatırsa üzülmeyelim ya da spam bir gençlik gelirse sorumluluğu ''utanıyorum bu konudan'' diyen arkadaşlar alsın o zaman, kısacası ben bu formatı uygun bulmuyorum.
Kodespa

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al