lostyazilim
tr.link

Niche Site Yapımında Nelere Dikkat Etmeliyim?

6 Mesajlar 927 Okunma
lstbozum
tr.link

Ripped Ripped Serçe Development Kimlik Onayı
  • Üyelik 20.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO & Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 372
  • Beğeniler 94 / 94
  • Ticaret 11, (%100)
Bir İngilizce niche kelime buldum. Aylık 60-100K civarı aranması var. CPC 10$ üstü. Aramada çıkan sitelere baktığımda ilk 2-3 site aylardır birbiriyle yarışırken altlarındaki siteler sürekli değişmiş. Hedefimde 300-500 kelimelik 100 adet özgün makale var keywordlerim hazır.

Aklımdaki sorular:
1) Host amerikadan mı olmalı (bence evet) en ucuz nereden bulabilirim?
2)Sitede WordPress mi php mi kullanmalıyım?
3) Oldu da siteye backlink vs. almam gerekti,amerikadan nasıl alacağım? veya TR deki alımlarım işe yarar mı?
4)Sizce bu süreç kaç ay sürer?
5) EN ÖNEMLİSİ * ADSENSE İLE YABANCI SİTEMDEN TÜRKİYE'DE PARA ALABİLİR MİYİM?

Teşekkürler şimdiden...

wmaraci
reklam

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
5. Evet
4. Çalışmanız bağlı KD ye bağlı yorum yapmak kolay değil.
3. Yabancı forum ve Freelance sitelerinden alabilirsin ama en sağlıklı bastan itibaren kendi ağını kurarak ilerlemen. Burada da yabancı dilde sitesi olanlardan link alabilirsin.
2. Ben wordpress tercih ediyorum. Kendimi daha rahat hissediyorum ama php de olabilir öyle bir fark olacagını sanmam. Ama Script e güveniyorsanız wordpress seçmeniz öneririm.
1. Amerika olması şart değil Avrupa lokasyon da işinizi görecektir. ABD hosting ler in fiyatları yüksek Eu host da gayet yeterli oluyor.

Bilgim dahilinde cevapladım en azından kendi yöntemleri doğrultusunda. Farklı cevapları olanlarda vardır tabii.

Not: mobilden yazdım yazın hataları için kusura bakmayın

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
1-) 'in cevabı ehillere göre evet bana göre ise "neden ki" zira ne Google aa bunun hostu Türkiye'de bu site iyi olmasına rağmen gerilere itelim" der ne de kullanıcılar a-"Aaaa dur bakam bu sitenin hostu nerede" b-" aaa bu sitenin hostu xxx ülkesinde dur ziyaret etmeyeyim" der. Aksini test etmiş ehiller beni mahcup ederse sevinirim.

2)Wordpress candır.Hele ki uygun bir tema ve yerleşim ile heyecandır.
3) Bence yabancı sitelerden şaşma zira amaç Google'a "bak bu abi benden söz etmiş demek" Nasıl Abiniz/Ablanız yabancı değilse Türk backlink içinde aynısı geçerli olacaktır. (İstisnai dev siteler hariç)
4)En Az 3-4 ki Google burada filizlenen bir dev var desin
5) Evet

• Üyelik 20.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO & Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 372
  • Beğeniler 94 / 94
  • Ticaret 11, (%100)

Stores adlı üyeden alıntı

5. Evet
4. Çalışmanız bağlı KD ye bağlı yorum yapmak kolay değil.
3. Yabancı forum ve Freelance sitelerinden alabilirsin ama en sağlıklı bastan itibaren kendi ağını kurarak ilerlemen. Burada da yabancı dilde sitesi olanlardan link alabilirsin.
2. Ben wordpress tercih ediyorum. Kendimi daha rahat hissediyorum ama php de olabilir öyle bir fark olacagını sanmam. Ama Script e güveniyorsanız wordpress seçmeniz öneririm.
1. Amerika olması şart değil Avrupa lokasyon da işinizi görecektir. ABD hosting ler in fiyatları yüksek Eu host da gayet yeterli oluyor.

Bilgim dahilinde cevapladım en azından kendi yöntemleri doğrultusunda. Farklı cevapları olanlarda vardır tabii.

Not: mobilden yazdım yazın hataları için kusura bakmayın

cthax adlı üyeden alıntı

1-) 'in cevabı ehillere göre evet bana göre ise "neden ki" zira ne Google aa bunun hostu Türkiye'de bu site iyi olmasına rağmen gerilere itelim" der ne de kullanıcılar a-"Aaaa dur bakam bu sitenin hostu nerede" b-" aaa bu sitenin hostu xxx ülkesinde dur ziyaret etmeyeyim" der. Aksini test etmiş ehiller beni mahcup ederse sevinirim.

2)Wordpress candır.Hele ki uygun bir tema ve yerleşim ile heyecandır.
3) Bence yabancı sitelerden şaşma zira amaç Google'a "bak bu abi benden söz etmiş demek" Nasıl Abiniz/Ablanız yabancı değilse Türk backlink içinde aynısı geçerli olacaktır. (İstisnai dev siteler hariç)
4)En Az 3-4 ki Google burada filizlenen bir dev var desin
5) Evet

Cevaplarınız için teşekkürler. Fakat host kısmında daha önce türkiye lokasyon bir sitemi sattığımda alan kişi avrupaya taşıdıktan 3-5 gün sonra site sıralamada geriledi. O yüzden bir tereddütüm var.

wmaraci
wmaraci

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Ripped Yerinizde olsam, Blogger ile site açar, sadece içeriğe odaklanırdım. Emin olun, daha iyi ilerleme gösterirsiniz.

• Üyelik 20.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO & Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 372
  • Beğeniler 94 / 94
  • Ticaret 11, (%100)

bekirbulut adlı üyeden alıntı

Ripped Yerinizde olsam, Blogger ile site açar, sadece içeriğe odaklanırdım. Emin olun, daha iyi ilerleme gösterirsiniz.

Siteyi açtım bile hocam artık çok geç :D

Host olarak FastComet Chicago,US serverinden Wordpress hosting aldım. Gayet hızlı. Şimdilik sadece içeriğe gömüleceğim.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al