WebDost adlı üyeden alıntı

Kelime anlamıyla makale yazdırmak zaten şuan en özgün içerik bile olamaz. Makale kaynaklara dayalı yazılır, dipnot gösterilir vs. Üniversitede makale yazım dersi aldım, şimdi ise yeni geçiş yaptığım İletişim Fakültesinde 3. sınıf öğrencisiyim. Webmasterların anladığı makale yazımını 1.5 liraya bile yapmaya hazırdım fakat iş bulamadım nedeni basit; adamlar en çok makale satana iş veriyorlar.

Bir insan günde en fazla 5 makale yazabilir. Her gün 5 makale yazan kişiden de ben makale filan almam. Nedeni ise benim konumla ilgili makale yazma olasılığı yüksek. Aynı makalenin kopyasını bana yazacak.

Burada sağlık personeli veya sağlık eğitimi alan biri var mı? Hayır. Ama herkes sağlık makalesi yazıyor? O zaman kardeşim bir zahmet o makalelerden bir şey beklemeyin, adama gökten bilgi inecek değil. Yazıyor google’a ilk çıkan sitelerden yorumlayarak yazıyor.


Hocam bizim burda şikayet ettiğimiz konu, sağlıkçı olmayanın sağlık makalesi yazması değil ki? Buradaki esas konu, sağlıkçı olmasa da üstün kelime bilgisi ve dil bilgisi kurallarına hakimiyeti sayesinde konuyu tekrar kaleme alacak birinin olmaması. Şimdi ben birine "en kolay kredi veren bankalar" diye bir makale yazdırsam eminim ki bu konuda yazılmış binlerce makaleden kes yapıştır yaparak karşıma çıkacak. Güzel bir anlatım ve dil bilgisi açısından hatasız bir yazım ile çok rahat öne çıkabilir. Bunu yapmıyorlar. Aslında yapmıyordan ziyade yapmak istese de o yetenek birçoğunda yok bence. Dediğim gibi asgari kelimesine askeri diyen birini affetmem mümkün değil makale yazarlığı konusunda. Yine herhangi kelimesine her hangi diyen, birtakım kelimesine bir takım diyen vs vs bunlar benim için sıfırdır.