lostyazilim

Opencart Nasıl Hızlandırırım?

12 Mesajlar 2.143 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

uonrl uonrl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)
Arkadaşlar web sitem aşırı yavaş yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekir?

wmaraci
reklam

lastpavel lastpavel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad P** A**
  • Mesajlar 1146
  • Beğeniler 339 / 339
  • Ticaret 2, (%100)
anormal derecede uzun sürede açılıyor. Paylaşımlı hostingmi kullanıyosunuz ? First Byte Time neredeyse 20 saniye

• Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)

lastpavel adlı üyeden alıntı

anormal derecede uzun sürede açılıyor. Paylaşımlı hostingmi kullanıyosunuz ? First Byte Time neredeyse 20 saniye

Hayir hocam resellerdeyiz bide... Dediğiniz gibi anormal çünkü bakıyorum hiç bişey yok gtmetrixte falan ayarlar okey gözüküyor. Sunucu kaynaklımıdır?

lastpavel lastpavel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad P** A**
  • Mesajlar 1146
  • Beğeniler 339 / 339
  • Ticaret 2, (%100)
derinlemesine incelenmesi lazım ayrıca hangi firmadan aldığınızı yazabilirmisiniz özel mesaj yoluyla bazı bilinmeyen firmaların sunucularında bu sorun olabilir şuan First Byte Time en büyük problem gözüküyor

wmaraci
wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Sunucu kaynaklı değil.

Kullanılan tema Opencart 2 sürümünde aşırı problemlidir.

Aynı temayı Opencart 3 sürümünde kullanmayı deneyin, daha hızlı olacaktır.

Ama esas tavsiyem bu temanın kullanılmaması yönünde olacaktır.

Journal tema özellikle v3 modeli son derece hızlı olmakla birlikte bir çok yeni özelliklere sahip olarak satın almanız daha mantıklıdır.

Magentech tema yapımcısının temaları fazla kategori ve üründe zaten aşırı kasmaya sebep oluyor. Opencart 3 sürümüne göre bazı problemleri giderdiler ancak hız ve mobil kullanım konusunda maalesef iyi bir netice elde edemediler.

Bu yüzden Journal tavsiye ederim.

Not: Opencart yapı itibarı paylaşımlı hostinglerde çalışmaya son derece müsaittir. Xml import olmadığı sürece (paylaşımlı hostingde xml import izni pek verilmez, çünkü fazla veriye sahiptir) son derece hızlı çalışır siteler.

İyi forumlar herkese.
melankolia uonrl

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)
Nasıl oldu bilmiyorum fakat baya bi uğraştıktan sonra siteyi 1-2 saniye gibi sürelerde açmayı başardım. Journalinde nedense görselliğini hiç beğenemedim hocam

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

uonrl adlı üyeden alıntı

Nasıl oldu bilmiyorum fakat baya bi uğraştıktan sonra siteyi 1-2 saniye gibi sürelerde açmayı başardım. Journalinde nedense görselliğini hiç beğenemedim hocam

Yardım istiyorsun, sana yapılması gerekeni izah ediyorum ama sen bildiğini yapmak istiyorsun.

Benim için problem değil.

Ancak tekrar söylüyorum; bu tema Opencart 2 sürümünde asla randımanlı çalışmaz. Opencart 3 sürümü kullanarak daha iyi verim alınır. Bu cümleyi başkaları yararlansın diye belirttim, sen kendi bildiğini yap.

Bu arada, Journal v3 temaları harikadır, tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz.

Kolay gelsin.
melankolia uonrl

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Sunucu kaynaklı değil.

Kullanılan tema Opencart 2 sürümünde aşırı problemlidir.

Aynı temayı Opencart 3 sürümünde kullanmayı deneyin, daha hızlı olacaktır.

Ama esas tavsiyem bu temanın kullanılmaması yönünde olacaktır.

Journal tema özellikle v3 modeli son derece hızlı olmakla birlikte bir çok yeni özelliklere sahip olarak satın almanız daha mantıklıdır.

Magentech tema yapımcısının temaları fazla kategori ve üründe zaten aşırı kasmaya sebep oluyor. Opencart 3 sürümüne göre bazı problemleri giderdiler ancak hız ve mobil kullanım konusunda maalesef iyi bir netice elde edemediler.

Bu yüzden Journal tavsiye ederim.

Not: Opencart yapı itibarı paylaşımlı hostinglerde çalışmaya son derece müsaittir. Xml import olmadığı sürece (paylaşımlı hostingde xml import izni pek verilmez, çünkü fazla veriye sahiptir) son derece hızlı çalışır siteler.

İyi forumlar herkese.

lastpavel adlı üyeden alıntı

derinlemesine incelenmesi lazım ayrıca hangi firmadan aldığınızı yazabilirmisiniz özel mesaj yoluyla bazı bilinmeyen firmaların sunucularında bu sorun olabilir şuan First Byte Time en büyük problem gözüküyor

Yardım istiyorsun, sana yapılması gerekeni izah ediyorum ama sen bildiğini yapmak istiyorsun.

Benim için problem değil.

Ancak tekrar söylüyorum; bu tema Opencart 2 sürümünde asla randımanlı çalışmaz. Opencart 3 sürümü kullanarak daha iyi verim alınır. Bu cümleyi başkaları yararlansın diye belirttim, sen kendi bildiğini yap.

Bu arada, Journal v3 temaları harikadır, tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz.

Kolay gelsin.

Söylediklerinize tabiki katılıyorum hocam ben sadece bir anlık olarak sitenin hız sorunu 30 saniyeden 2-3 saniyelere düştüğünü belirttim. İşin ustası sizsiniz öyle diyorsanız öyledir. Opencart 3'te sadece geçenlerde bir sorun yaşadım o yüzden kullanmak istemedim hocam. Bu ürün eklerken açıklama kısmı varya orası ufacık bir kutu halinde kaldı html editor alanı falan hiç birşey çıkmadı sonrasında ise kullanmadım birdaha da.. Opencart 3 içinde bu temayı yeniden almak gerekiyor sanırım 3 için sürülmemiş

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Magentech Opencart 2 sürümlerinde oldukça sıkıntı yaşattı. Bu yüzden 3 sürümlerine ağırlık vererek hatalarını telafi etme yoluna gittiler. Bu yüzden her versiyonda 3 sürümüne ait temaları var.

Nasıl Woocommerce için fazla sayıda kategori ve ürün kullanılmasını tavsiye etmiyorsam, aynı şekilde Magentech temalarını da Opencart için tavsiye etmiyorum. Adamlar güzel tasarım yapmışlar, haklılık payı var albet. Ama site kasıntılı çalıştıktan sonra hiç bir anlamı yok.

Opencart 3 problemine gelecek olursak; cache biraz kuvvetlidir. Bu yüzden bir değişiklik sonrası admin panelde cache temizliği yapılmalıdır. En temiz yolu ise Cpanel veya ftp ile Storage klasörüne girerek cache dosyalarını temizlemektir. Bu arada Chrome tarayıcı kullanırken daima son değişikler sonrasında cache temizliği yapılmalıdır.

Açıkçası ben de hala Opencart 2.0.3.1 sürümünü kullanmaktan yanayım mesela. Ama son çıkan temalar genelde 3 sürümüne uygun olarak daha özenli yapılıyor. Ve Opencart 3 sürümü daha hızlı çalışıyor. Özellikle Journal temanın uyumu hız konusunda son derece iyi.

E-ticaret yaparken Opencart kullandığımız zaman seo açısından daha hızlı index alma imkanı olur her zaman. Dolayısı ile Adwords reklam bağımlısı olmazsınız.

Ama bunları yaparken site açılış hızı ve sayfalar arası geçişleri her zaman hızlı olmalıdır, özellikle mobil kullanımda. Artık sitelerin mobil kullanım oranı ortalama %60-80 arasında çünkü.

İyi forumlar herkese.
melankolia justorcun uonrl

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)

Magentech Opencart 2 sürümlerinde oldukça sıkıntı yaşattı. Bu yüzden 3 sürümlerine ağırlık vererek hatalarını telafi etme yoluna gittiler. Bu yüzden her versiyonda 3 sürümüne ait temaları var.

Nasıl Woocommerce için fazla sayıda kategori ve ürün kullanılmasını tavsiye etmiyorsam, aynı şekilde Magentech temalarını da Opencart için tavsiye etmiyorum. Adamlar güzel tasarım yapmışlar, haklılık payı var albet. Ama site kasıntılı çalıştıktan sonra hiç bir anlamı yok.

Opencart 3 problemine gelecek olursak; cache biraz kuvvetlidir. Bu yüzden bir değişiklik sonrası admin panelde cache temizliği yapılmalıdır. En temiz yolu ise Cpanel veya ftp ile Storage klasörüne girerek cache dosyalarını temizlemektir. Bu arada Chrome tarayıcı kullanırken daima son değişikler sonrasında cache temizliği yapılmalıdır.

Açıkçası ben de hala Opencart 2.0.3.1 sürümünü kullanmaktan yanayım mesela. Ama son çıkan temalar genelde 3 sürümüne uygun olarak daha özenli yapılıyor. Ve Opencart 3 sürümü daha hızlı çalışıyor. Özellikle Journal temanın uyumu hız konusunda son derece iyi.

E-ticaret yaparken Opencart kullandığımız zaman seo açısından daha hızlı index alma imkanı olur her zaman. Dolayısı ile Adwords reklam bağımlısı olmazsınız.

Ama bunları yaparken site açılış hızı ve sayfalar arası geçişleri her zaman hızlı olmalıdır, özellikle mobil kullanımda. Artık sitelerin mobil kullanım oranı ortalama %60-80 arasında çünkü.

İyi forumlar herkese.

Güzel bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz hocam... Sayenizde baya bir aydınladım bunu okuyan diğer arkadaşlarda yararlanacaktır. Elinize sağlık
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al