.net yazanlar yada x programlama dili yazanlar olarak konuya bakılmaması gerektiğini düşünüyorum, şayet projede kullanılacak programlama dilini frameworkü siz belirleyemiyorsunuz. İhalelerde önünüze hazır geliyor ki aslına bakarsanız firmalar için bu durum daha bile iyi oluyor.
Yazılım geliştirme kuralları ile birlikte gelen ihalede zaten kafamıza göre kod yazamıyoruz. Bu anlamda bir profesyonellik şart.(ama olmasada kervan yolda dizilir :D )
fbyazilim
Referans açısından birilerini reddetmeyi önermem şayet pek çok kapıyı açabiliyor tabii duruma görede bu değişir. Piyasadan silinmemek için biraz bu gibi durumlara maruz kalabilirsiniz çok firma var işini yapan adam sayısı çok az
Bilmediğiniz bir dilde projede gelebilir, bu durumda dili öğrenmek ve konusunda uzman birisini projenin başına getirmek önemli iş yerine yeni çalışan her zaman iyidir :)
Jelibon
Ben normal şartlarda verimerkezlerinde çalışan bir garip sistemciydim, günün birinde bir sorundan dolayı projeye kod yazarken buldum kendimi, ardından işin içine docker girdi ansible girdi bir bakmışım bizim sistemci titlesi DevOps oluvermiş.
Hayatın ne getirip ne götüreceği hiç belli olmuyor. Sistem odasında üşüyerek çalışan ben şuan hem sistem odasında üşüyorum hemde kod yazıyorum.