enerjiveguc adlı üyeden alıntı

GökhanGORAL
Fanclub sitesini rahatlıkla kullanabilirsin. Ancak içerik sadece konu hakkında diyaloglardan sohbetlerden öteye geçmemeli! (geçebilir de, görsel yayınlar videolar vs ne sıkıntısı olur onuda kestiremiyorum, neticede reklam) Eğer ki, siz sitelerinizde "Peugeot" Markasının "TÜM MEDYA VE İNTERNET" haklarını koruma altına alınmış iken kullanıyorsanız sorun olur. Ancak korunmamış ise kullanımda sorun olmaz. Kaldı ki böyle bir durum oldu, Marka yöneticileri dedi ki "biz bu markayı patentledik, kimse izinsiz medyada webde kullanamaz" sizde buna riayet edecekseniz eğer sanırım ifadeniz doğal tepki ile şöyle olur du "Ahmet.. o marka var ya hani, o markaa..." Bu kadar da olmaz yani dedirtecek bir durum.
Kaldı ki siz fanclub olarak hizmet veriyorsunuz, bu da bir nevi markanın reklamını yapıyorsunuz anlamına gelir. İlgili marka adına yapılmış iyi niyetle bir tanıtım ve bilgilendirme çalışması bu. Bana kalırsa ters bir durum olmaz. Yine de Marka Patent konularında bilgili bir Hukuk Danışmanı ya da Patent Bürosundan bilgi almanız isabetli olur.

bilgilendirmen için teşekkürler bana gelmiş bir tebliğ yok şuan ama internetten yedek parça satışı yapanlara uyarılar gitmeye başlamış ben en kötü pejo.com.tr altına bir subdomainle taşırım diye düşünüyordum markada tescillendi ama yinede tereddütlerim devam ediyor 11 yıllık bir site ve azda olsa sürekli bir reklam getirisi var kaybetmek istemem şahsen