-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
Ü** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşlar uzun süredir gördüğüm fakat dile getirmediğim bi konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimiz bir şekilde bir kaç iş yapıyoruz burada gerekse yazılım, gerekse webmasterlık, gerekse grafik herkesin eli bir kaç iş tutuyor. Forumda çoğu kişinin konusunu baltalamak istemediğimden yorumda yapamıyorum ama içime dert oldu artık.
10 liraya logo mu olur ya? 30 liraya sitemi kurulur? 0.20 kuruşa takipçi mi satılır?
Hangisi yani ben grafik, yazılım ve e-ticaret ile ilgileniyorum demin baktığımda birisi 20 liraya logo yazmış birisi 40 liraya sitenizi yaparım yazmış. Piyasada artık kimse iş yapamaz oldu. İşide geçin yaptığımız işin hakkını piyasasını yerler altına sürüyoruz. Düşünüyorum 20 liralık logodan kime ne hayır gelir nasıl gelir nasıl bir çalışma ortaya çıkar? Bu bir kaç sene öncede böyleydi. Bir web için özel tasarımın fiyatı istenmişti hiç unutmam wmaraci.com'da yaşandı yine bu olay yaklaşık 2 sene kadar önce. Sıfırdan html css js şablon isteniyordu. Çok sıkışık olduğum için o ara 500 TL fiyat verdim çünkü 1 hafta vericem belki. Kullanıcı adı da ögrenci42 falan bilmem kaç tam hatırlamıyorum geldi ve aynen konuya şu yorumu yaptı: "50 tlye yaparm hocm"
Gerçekten arkadaşlar iş çığrından çıkmaya başladı diye düşünüyorum. En azından yaptığımız işin hakkını verelim. Herkes istediği fiyata yapar. Dilerse ücretsizde sunar bu beni ilgilendirecek bi konu değil fakat gün geçtikçe webmasterlara grafikerlere ve diğer bilgisayar üzerinde ki kategorilere insanların işi daha fazla düşüyor. Biz ise yaptığımız işi yerlere sererek 10-20 TL sigara parasına iş yaparak kendimizi küçültmeye devam ediyoruz. Millet dolar yükseliyor diyo öyle diyo böyle diyo biz yaptığımız iş 200 ise 300 diyeceğimzi yerde 20 diyoruz 10 diyoruz bazı arkadaşlar gidişatın farkında olmayabilir ama durumumuz içler acısı.
Saygılar
Not: Forumda hiç bir satış faaliyetim bulunmuyor sadece gördükçe canımı sıkıyor bu konu burada sizinle paylaşmak istedim.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
10TLye logo diye dümdüz yazı yazıyorlar kaliteli iş isteyen ona yaptırmaz zaten siz işinizi kaliteli yapın müşteriniz sizi bulacaktır.
0.20 kuruşa takipçi mi satılır? Aynı şekilde serbest piyasadır 20 kuruşluk takipçi 2 günde geliyorsa 1TL'lik takipçi 1 saatte geliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Hocam o konuları bana iletirmisiniz ben zira bayadır bu forumdayım o kadar uygun fiyata birşey yaptırmış değilim 1-2 ufak düzenlemeye bile 30-40tl ödüyorum, 50tl ye site yazan varsa zaten bana ulaşsın şuan projem yok fakat ben ona proje bulurum :) site yazdıracağım zaman forumdan 5-6 kişiyle görüşmeme rağmen 300-400 den aşşağı fiyat veren olmadı.(1000 diyende oldu 500 diyende oldu 300 diyende oldu aynı projeye doğrudur rakamlar çok farklı fakat bu fiyattan aşşağı gelen olmadı belirtmek isterim.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bence de kalitesiz işler yapılıyor özellikle logolar içler acısı ama alan razı veren razı ise diyecek pek bir şey kalmıyor bana göre. Serbest piyasa...
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
İ** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
100 milyar dolar sermaye ile kurulan şirketinde de logoya ihtiyacı var, kendine blog açan arkadaşında logoya ihtiyacı var.
doğal olarak 10 tl'ye de logo olur 100 bin tl'ye de logo olur.
ferrari'de araba, şahin'de araba...
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Olur ve satılır :)
Olay maliyette işe yani başlamış biri için para değil referans önemlidir. Şablon düzenleme yapar sürümden kazanır. Takipçinin maliyeti ne ki ? :)
Herkes kendi işine fiyat biçer ama Türkiyede işler garip işliyor.
10.000 TL fiyata logo yapacak adam 10 TL Fiyata 30.0000 TL fiyata Site yaptıracak adam 200 TL fiyata iş yaptırmaz.
Kısaca herkes kendi ekmeğini yer Sürekli söylerim " Mercedes Tofaş pazar baltalıyor dedi mi hiç ?
Fiyatları değil İş kalitesi ve Ahlakını dert edelim
www.Hizliisler.com