netbozum
tr.link

Wordpress Google Sıralaması

18 Mesajlar 2.469 Okunma
acebozum
tr.link

42patriot42 42patriot42 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 58 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Sayfa kaynağına bakıldığında, gerçekten çok fazla kelime kirliliği mevcut.

Özellikle burada

Sayfanda 1500 kez "Japonya" kullanman senin sayfan ön planda görüntülenecek gibi bir algı oluşmasın. Japonya tek kelime tek anlam tek ülke. sayfalarında, her sayfada kendine özgü keyword uygulaması yaparak, bu sorununu aşabilirsin. gördüğüm kadarıyla meta keywordler eksik. Wordpress bunu kendi etiketleme sisteminden hallediyor diyecek olursan eğer, o da sakıncalı bir durum, çünkü her sayfanın footer ın da aynı etiket kelimeler mevcut. Eğer index botlar benim tüm sayfalarımı tarıyor, ama bir kaç temel sayfam aramalarda çıkıyor diye düşünürsen bu etiket konusunu bir düşün. Etiketleri #hashtag ile sayfa metninin altına eklersen sanırım daha verimli olur.

Elbet bunlar benim naçizane fikrim,bu konuda daha iyi bilgisi olan arkadaşlar daha iyi fikirler verebilirler...

Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kelimeleri sürekli kullanmamın sebebi google da yukarılarda gördüğüm sayfaların taktiği gibi geldi bana. O sebeple böyle bir girişimde bulundum. Etiketleri footer kısmından çekip yazının altında yazmak dediğiniz gibi daha iyi olabilir.

Birde forumda bir arkadaşın yazısında okudum. Meta anahtar kelime belirleme diye birşeyin olmadığını google yazınızda hangi içerik çok ise bunu zaten anahtar kelime kabul eder gibi birşey söylemişti... Bu doğru mu yani ben yaost seonun tüm kritelerini ezbersem ve bir cümle öbeğinde bunları uyguluyorsam yaost seoya ihtiyacım yok mu?

googleasistan
reklam

Arestr Arestr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Devoloper
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad N** C**
  • Mesajlar 408
  • Beğeniler 403 / 143
  • Ticaret 0, (%0)
Responsive tasarım sitenin her ekran boyutuna göre şekil almasıdır. Yani bir site responsive olmazsa olmaz.
42patriot42

kişi bu mesajı beğendi.

FULL STACK WEB DEVELOPER

• Üyelik 31.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 58 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
ben mobil için amp kullanınca temanın responsive özelliğini kapatmıştım. Tekrardan aktif hale getireyim o zaman.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

42patriot42 adlı üyeden alıntı

hocam en başlarda türkçe kurallarına dikkat ediyordum ancak ülkedeki gazetelerin sitelerine ve yayınladıkları içeriklere bir bakın. google da yukarılara çıkabilmek için bir tane imla kuralarına uymuyorlar ve aynı kelimeyi sürekli tekrarlıyorlar. Bende orada sırf japonya sanayisi ve japonya ekonomisi kelimesi tekrarlamak için öyle birşey yaptım. Çok doğru mu yanlış mı bilemiyorum tabi.

Kendi sitenizi hit almış siteler ile kıyaslarsanız baştan kaybedersiniz. Bunu yapmayın.

Öncelikle makalelerde ''öne çıkan görsel'' ebatlarını düzenleyin. Bu kesinlikle mobil uyumda problem yaratır. Ve mutlaka resimleri yüklemeden önce optimize edin.

''Title'' ile ''Description'' tekrar düzenleyin. Yoast seo eklentisi bu konuda size yol gösterir. ''Description'' kısmında anahtar kelimeler yerine, cümle içerisinde anahtar kelime kullanmaya dikkat edin. Google anahtar kelime tekrarını sevmez.

Ardından yazılarda H etiketlerinin doğru kullanılmasını sağlamalısınız.

Japonya Ekonomisi | Japonya Eğitim Sistemi ve Japonya Tarihi Dönemler

Japonya…

Yazı sayfasında 1 adet H1 etiketi kullanmaya özen gösterin.

Site belirli bir ziyaretçi sayısına ulaşmadan reklam yayınlamayın, hıza olumsuz etkisi olacaktır gereksiz yere.

Öncelikli olarak sitenizin hızlı açılmasını sağlamalısınız. Bu hem pc hem de mobil için geçerlidir. Hız iyileştirmesi ile birlikte içeriklerin iyi olması size fayda getirir.

Kolay gelsin.

42patriot42

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 58 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.

bykupa bykupa Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 1 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

hocam en başlarda türkçe kurallarına dikkat ediyordum ancak ülkedeki gazetelerin sitelerine ve yayınladıkları içeriklere bir bakın. google da yukarılara çıkabilmek için bir tane imla kuralarına uymuyorlar ve aynı kelimeyi sürekli tekrarlıyorlar. Bende orada sırf japonya sanayisi ve japonya ekonomisi kelimesi tekrarlamak için öyle birşey yaptım. Çok doğru mu yanlış mı bilemiyorum tabi.

Tekrar eden kelimeler iyi değildir aynı şey URL yapıları içinde geçerlidir.
42patriot42

kişi bu mesajı beğendi.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

Açıklayıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kelimeleri sürekli kullanmamın sebebi google da yukarılarda gördüğüm sayfaların taktiği gibi geldi bana. O sebeple böyle bir girişimde bulundum. Etiketleri footer kısmından çekip yazının altında yazmak dediğiniz gibi daha iyi olabilir.

Birde forumda bir arkadaşın yazısında okudum. Meta anahtar kelime belirleme diye birşeyin olmadığını google yazınızda hangi içerik çok ise bunu zaten anahtar kelime kabul eder gibi birşey söylemişti... Bu doğru mu yani ben yaost seonun tüm kritelerini ezbersem ve bir cümle öbeğinde bunları uyguluyorsam yaost seoya ihtiyacım yok mu?

Meta Keywordler, temel olarak o sayfa içeriğinin barındırdığı kilit kelimelerdir. Siz yoast seo mantığını savunarak bütün sayfalarınızda bütün içerikleri de bulunan kelimeşeri kullanırsanız Google botlar indexleme zamanında sizin tüm sayfalarını indexleyecek ve verilere bakacak ki tüm sayfaların keywordleri aynı, bu durumda sadece index sayfanızı sisteme alacaktır. Kirliliğin önüne geçme prensibidir bu. Googlebotlar bildiğiniz gibi değiller artık,haddinden fazla akıllılar... Keywordlerde ki mantık, özgün olması mantığıdır. O sayfanın özgün kelimeler ile bulunabilirliğini sağlamaktır.

Yoast Seo ben kullanmadım, anlıyorum ki biraz tembel işi. Gözden kaçabilecek çalışmalarda eksik gidermek ve filtreleme yapıyorsa yine tekrar kirliliğin önüne geçmeyi amaçlıyordur. Size bir yük getirmeyecekse kullanabilirsiniz, ama ne yaptığınızı zaten biliyorsanız pek kullanmaya gerek yoktur.
42patriot42

kişi bu mesajı beğendi.

mendiv mendiv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım & Grafik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 7 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Bir arkadaş linkler mavi demiş katılıyorum. Siyah arka plan üzerine mavi link olmamış. Olmamıştan kasıt okunabilir değil. Ve okunabilirlik sitenin genelinde yok. Yazılar çok küçük. Bence temayı değiştirmekle işe başlayın.

SEO işi bilgi ve tecrube isteyen bir iş bence kısa süreli bir profesyonelden yardım alın. Ayrıca anahtar kelime zorluğu diye bir şey var bu anahtar kelimeyi arattığınızda 21 milyon gibi bir sonuç çıkıyor. Kimse bu kadar zor bir kelimenin bir makale ile iyi bir sıralamaya gelmesini beklememeli.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al