Google 2015 yılında duyurdu bu özelliği ancak yeni yeni internet siteleri tarafından kullanılır hale geldi. Wordpress tabanlı siteler için de birkaç tane eklenti mevcut ancak benim yaşadığım sıkıntı şu; AMP ile birlikte bu özelliği kullanamıyorum.

PWA nedir diye soracaklar için şöyle söyleyeyim bir android webview uygulaması oluşturmadan, internet sitenizin uygulamasını oluşturabiliyorsunuz ve kullanıcı sitenize giriş yaptığında ona sayfanın en alt kısmında bu siteyi ana sayfana eklemek istiyor musun sorusu soruluyor ve kabul ettiğinde de siteniz bir uygulama olarak kullanıcının telefonuna yükleniyor ve bir webview uygulamasından giriş yapar gibi sitenize bağlantı sağlanıyor. Kullanıcı isterse sitenizi çevrımdışı (internete bağlı olmadan) da görüntüleyebiliyor.

Kullandığım amp eklentisi bu: https://wordpress.org/plugins/accelerated-mobile-pages/

Özellik olarak PWA son güncellemeler ile getirildi ancak belli bir kısmına kadar kullanabiliyorsunuz ondan sonrası ücretli. 79 dolar gibi bir ücrete sahip. Bu durumda bu kadar para vermek yerine amp eklentisinin bu özelliğini aktif etmeyip, sadece PWA eklentisini kurarak çalıştırmayı denedim ancak ne yazık ki çalıştıramadım.

Şimdi sorum şu; AMP for WP eklentisinin PWA özelliğini kullanmadan, başka bir PWA eklentisi ile pwa özelliğini kullanabilir miyim? daha önce yapan var mı? veya fikri olan?