lastpavel adlı üyeden alıntı

1. sorunuz kategorilerin alt sayfalarınızın index alması zararlıdır. Fakat bu yılın başından google artık bu sayfaları kendi no-index yapıp aramalardan çıkarmaktadır.Eskiden yoast seo'da no index kısmı vardı fakat artık google'in bu olayı anlaması üzerine kaldırdılar. Zamana bırak kendi kendine silinecektir.

Yeni search console kısmına girersen belli bir kısımda google sitendeki değersiz url yapılarını görüp kendi çıkardığını göreceksin

Anladım hocam, yorumunuz için teşekkürler.

Ercany adlı üyeden alıntı

Yoastın ücretsiz sürümünde bu ayar kaldırıldı diye biliyorum. Robots.txt yoluyla bir engelleme yapabilirsiniz. Ben all in one seo kullandığım için doğrudan no index verebiliyorum.
Ek olarak sayfaların indexlenmesi bir süre sonra search console da html geliştirmelerinde size sorun olarak gözükecek. Tekrarlanan başlık, açıklama vb. bir geliştirme görebilirsiniz.
Ana tittle kısmına google tarafından bir müdahale yapılma şansı yok. Siz ne yazarsanız o indexlenir ve o gözükür. Ana başlığınızı ayarlar kısmından, yoast seo da bulunan ayarından ve son olarak sabit ana sayfa kullanıyorsanız, sayfalar kısmından kontrol edin. Biri mutlaka şuan indexlenen haliyledir. Onu düzeltince sorun ortadan kalkar.

Yorumunuz için teşekkürler hocam.
İndexlenme ile ilgili üstte arkadaş açıklama yapmış doğru mudur?
2- Müdahale şansı yok demişsiniz ancak aynı şeyi yapan farklı bir siteyi kontrol ettiğimde google anasayfasını yine aynı şekilde indexlemiş hocam.

rws adlı üyeden alıntı

tema kaynaklı olabilir,
robot dosyasına Disallow: /page/* ekleyin

Arkadaş artık google amcanın bunu kendisinin tespit ettiğini yazmış konu hakkında bilginiz var mı?