lostyazilim
tr.link

Pagespeed,Gtmetrix değerleri hakkında fikre ihtiyacım var

22 Mesajlar 2.732 Okunma
lstbozum
tr.link

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
sworks Türkiye lokasyon sitelerde Cloudflare sorun yaratır maalesef.

Sen Avrupa lokasyonda isen problem yaşamaman doğal :)

Cloudflare kullanan site sahipleri her zaman sitelerinin hızlı açıldığını sanmaları, kullandıkları tarayıcı cache nedeni iledir maalesef. Ama Webpagetets gibi analiz sitesi ile bakıldığında maalesef geç yüklenme durumları oldukça fazla. Ve 502 hatası oldukça yaygındır.

Ben çok kullandım ve zamanla sitelerde kasmalar yaşadım, tecrübe ile sabittir. Yaklaşık 1 yıldır kullanmıyorum. Kendilerini geliştirdilerse bilemem tabii.

Sana muhalefet olmak istemezdim ama gerçek bu :)
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
yilmaz70 Estağfurullah, bilgi alışverişi yapmak kadar iyi bir şey yok :) Kopma durumlarıyla hiç karşılaşmadığım için sormak istemiştim.

Cloudflare kullanan site sahipleri her zaman sitelerinin hızlı açıldığını sanmaları, kullandıkları tarayıcı cache nedeni iledir maalesef.
Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Browser cache olduğu için hızlandırma yapılmamış bile olsa site hızlı gibi görünüyor kullanıcı gözünde. Gizli sekme açıp test etmek çok mantıklı.

Türkiye lokasyon sitelerde Cloudflare sorun yaratır maalesef.

Sen Avrupa lokasyonda isen problem yaşamaman doğal

İlk başlarda ben de bu şekilde düşünüyordum. Pek fazla önermiyordum ama ne gibi ayar yapıldığına ve sitenin yapısına ve Cloudflare'in çalışma mantığına göre tam aksini düşünüyorum.

Aslında sorun biraz da rehber sitelerinden kaynaklanıyor. Çoğu WP sitesi Cloudflare kurulumlarını ne yazıkki yanlış aktarıyor. Aslında senin bilgin vardır ama bilmeyenler için en sade şekilde anlatırsak:

Ziyaretçi site adresini tarayıcıya yazıyor ve doğrudan Cloudflare sunucusuna bağlanıyor. Bu aşamada, Cloudflare kullanıcıyı bekletip sitemizin dosyalarına başvuruyor. Tabi SSL, DNS vs. bazı istekler ziyaretçiye yansımasa bile ikiye katlanmış oluyor.

Aynı POP noktasından sonraki isteklerde ise CSS,JS gibi statik dosyaları kendi sunucusundan veriyor. Ama yine de HTML, çerezler gibi istekleri her zaman proxy üzerinden geciktirerek aktarıyor.

Cloudflare CDN hizmetlerinin yanında güvenlik için proxy görevi gördüğü için bu durum böyle. Şimdi yukarıdaki sisteme göre Cloudflare neredeyse hiçbir şekilde siteyi hızlandırmamış oluyor. Aksine ufak da olsa siteyi yavaşlatıyor. Bu sistemi WP sitelerinde anlatılana göre uyguladığımızda (yukarıdaki gibi), sitenin yavaşlaması ne yazıkki doğru. Fakat daha derine indiğimizde ayrıntılı bir şekilde ayarlamalar yapılınca durumun aslında tam tersi yönde olduğu sonucu çıkıyor.

Örneğin proxy özelliğini kapatıp sadece CDN özelliğini belirleyecek sayfa kuralları eklenirse bu durum tam tersi siteyi uçurabiliyor. Cloudflare ziyaretçiyi, HTML gibi dosyalarda proxy olmadan direk origin sunucusuna yönlendiriyor. Kalan statik dosyaları ise CSS,JS gibi doğrudan kendi sunucusundan (cache) aktarıyor.

Bunu daha da geliştirirsek tüm dosyaları Cloudflare sunucusundan aktarma olayı da var. Biraz maddi özellikler gerektirse bile sunucu üzerinde detaylı düzenlemeler yapılırsa maddi yüküne gerek kalmıyor.

Hadi hiçbir şey olmasa bile Cloudflare'a siteyi ekleyip, ayar panelinden Pause moduna alınırsa bile site eskiye oranla az da olsa daha hızlı olur. Böylece Cloudflare'ın tüm özelliklerini kapatıp sadece DNS özelliği kullanılmış olur. Cloudflare en hızlı DNS sağlayan 2-3 firmadan birisi. Google DNS servisinden iki kat daha hızlı diye hatırlıyorum.

CDN sadece ufak bir özelliği. Güvenlik, dosya sıkıştırma, sınırsız bant genişliği, Dünya'nın bugüne kadar gördüğü en büyük Ddos saldırısının 20 katı büyüklükte bir Ddos koruması vs. yönlerini saymıyorum bile. :)

Ve 502 hatası oldukça yaygındır.
Bu durumla hiç karşılaşmadığım için ne desem yalan olur. :)
yilmaz70 hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
Yukarıda söylediğim şeyleri uyguladım. Şuan mobilde hızım 78'den 98'e çıktı. Bilginize :) şuan 98 mobil 100 masaüstü :)

EDİT: MOBİL 100, MASAÜSTÜ 100 OLDU CACHE belleği artınca :)

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)
Sworks bu konuda detaylı bir anlatım gelir mi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
RadiKaL evet. Bir kaç yöntem var. Yabancı kaynaklarda da denemeler yapmışlar fakat çok eksik ve 200$ Business paketi gerekiyor. Bu konuda ücretsiz olan en detaylı rehberi hazırlıyorum ama bir türlü bitiremedim henüz. Çünkü ince ayarlar yapmadan bu yöntem uygulanırsa ciddi güvenlik zaafiyetleri oluşuyor. Azıcık sabır hazırladığım an herkesin sitesi Google / Bing gibi sitelerden bile daha hızlı olacak.. :)
yilmaz70 hayoka

kişi bu mesajı beğendi.

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)

sworks adlı üyeden alıntı

RadiKaL evet. Bir kaç yöntem var. Yabancı kaynaklarda da denemeler yapmışlar fakat çok eksik ve 200$ Business paketi gerekiyor. Bu konuda ücretsiz olan en detaylı rehberi hazırlıyorum ama bir türlü bitiremedim henüz. Çünkü ince ayarlar yapmadan bu yöntem uygulanırsa admin paneline herkes erişebilecek kadar büyük sorunlar doğar. Azıcık sabır hazırladığım an herkesin sitesi Google/Bing gibi sitelerden bile hızlı olacak :)

Bekliyoruz o zaman. Sadece cdn özelliğini kullanmak istiyorum ama adam akıllı bir kaynak yok.

hayoka hayoka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek asker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 204
  • Beğeniler 89 / 51
  • Ticaret 1, (%100)
sworks şimdi isimtescile mail attım ve sunucuda aktif hale getirilmesini sağladım.
ama litespeed eklentisini yüklediğimde böyle bir hata aldım. tekrar mail attım ve eklentiyi kaldırmam gerektiğini söylediler. benim yapmam gereken başka bir işlem var mı?

https://www.anitkabir.net

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
hayoka

WP Fastest cache'yi tamamen sildiğinizden emin olun. wp-config.php 'de aşağıdaki gibi bir değer var mı?
define('WP_CACHE', true);

hayoka hayoka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek asker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 204
  • Beğeniler 89 / 51
  • Ticaret 1, (%100)
baktım yok

sworks adlı üyeden alıntı

hayoka

WP Fastest cache'yi tamamen sildiğinizden emin olun. wp-config.php 'de aşağıdaki gibi bir değer var mı?
define('WP_CACHE', true);

https://www.anitkabir.net

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Dediğim gibi Fastest cache'yi tamamen kaldırdığınızdan emin olun (cache klasörü, advanced-cache vs.) Eğer Litespeed web server aktif ise çalışmaması için başka bir sebep görünmüyor. functions.php veya htaccess üzerinden bir kod engel oluyor olabilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al