Rakoto Dostum "Kalanı Allah'tan demeden önce bir iş yapmak sonra beklemek gerekli bence." demişsin. Ben de zaten "Kalanı Allah'tan artık. Önemli olan bir şeyler yapmak ve tevekkülü elden bırakmamak." demişim. Gereksiz olmuş biraz ama vaktini ayırıp yorum yaptığın için teşekkür ederim.

Yokluğu yaşayan paylaşmayı bilir hocam. Keşke zengin olsam da dediğin gibi bir paket makarna, bir çuval kömürle çıksam karşılarına. Ama ben de elde edemiyorum. Bu duruma geldiğimizde ben de dahil zenginler de dahil etkileniyoruz ama etkisi en çok bizim üzerimizde görülüyor.

Demem o ki yaşayanlardan ve etkisini görenlerden biri olarak artık bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiği inancına sahibim. Bir ülkede yerli üretim yoksa zaten ekonomide olumlu yönde bir değişiklik beklemeyin. Biz varolan tüm ekonomik benliğimizle yerli sermayeye katkıda bulunursak paramız içeride kalırsa bir o kadar dışarıya bağlılığımız azalır. *(Kalite konusuna hiç değinmeyin muazzam işler çıkartıyoruz.)

İktidar iktidar demeden var olan, ter dökülen, emek verilen işlere destek olun. Varsın Allah (c.c) kaderimizde bunları bize yazmamış olsun. Hele biz bir yapalım önümüzde iktidar durursa onun da çaresine bakılır. Üretimin önünde duran iktidar(!) mı olurmuş?

Sağlıcakla kal hocam :)