Ben kömürü , makarnayı yokluk zenginlik statüsü için dememiştim farklı bi anlamda demiştim ha keza eline alıp gidersen belediye seçimleri de var siyasete hızlı bir giriş yapmış olursun :) zaten ülkeyi bozan bu oldu 2 kilo makarna için oy satan vatandaşlar var olduğu sürece hani senin bir kişiyi karşına alıp ya arkadaş sen Coca Cola içme bak bizim yerli markamız Cola Turka var onu iç dersen kalite farkı,maliyet farkı çıkacaktır ortaya hadi kaliteyi geçtim bizim insanımız için para çok kıymetli çünkü çok çok az.Hali hazırda yerli üretim olarak çoğu kategoride ürünümüz bulunmakta mühim olan bunları dışarıya satabilmek yüzölçümü bakımından küçük hollanda bize meyve sebze gönderiyor ee bu nedenle mühim olan üretim yapabilmek değil doğru metotlarla,yüksek verimle,maliyeti düşük kaliteli ürün üretebilmek maliyet düşerse farklı ülkeler için cazip hale gelicektir. Ürettiğimiz yerli ürünler ne kadar yerli peki ? Atıyorum geçmişte çalıştığım bir a firmasından yola çıkarak kamyon,otobüs üretimi yapan bi fabrika sac,karoseri hammaddesi yurt dışından,Motor yurt dışından,Elektronik aksam yurt dışından vs vs. Bizim yaptığımız koltuk,cam,boya diyebilirim ha bir de amelelik işi olan montaj işlerini yapıyoruz . Hal böyleyken üretilen aracın üzerine yerli üretim damgası vuruluyor ama bu araç ne kadar yerli oluyor veya ülkemize kazancı ne oluyor ?
Üretimin önünde duran iktidar olur mu demişsin ? Duran iktidar olur olmaz olur mu :) ? Kapatılan seka fabrikası,Et ve Balık Üretim AŞ (EBÜAŞ),Türk *******,Köy Hizmetleri Müdürlükleri,Tütün İşletme Müdürlükleri,Termik ve Akarsu santralleri,şeker fabrikaları,özel üretim yapan fabrikalar ve daha niceleri :) Yani temel amaç bu öldürmeyip süründürmek :)
Ha vesselam yapmaya çalıştığın işin benzerleri var senin farkındalık sağlaman için ne yaptığın önemli bu ideanla çığır bile açabilirsin imkansız diye bir şey yok sonuçta sicilinde ufacık bir kayıt olan bir vatandaş memur asker polis olamazken sicilinde pek çok kayıt olan biri nasıl ki cumhurbaşkanı oluyorsa sen neden başarılı olamayasın ? Köstek değil destek olmak isterim tabii ama metot ve yöntem belirlenmeli . Hedef kitle kimdir ? Ne anlatılacak ? Kurumsal kampanyalar tüketiciye aktarılabilir mi ? Yapılan çalışmanın yararları ne olucak ? Yerli üretim yapan fabrikalarla iletişime geçilecek mi ?
Bende bu işin yapılmasını başarıya kavuşmasını isterim emin ol ki isterim ama dediğim metot ve yöntem belirlenmeli
Başarılar diliyorum
Ayrıca Tübitakta bununla ilgili pek çok yarışma düzenleniyor bi göz atmanı isterim
https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari