İşe habersiz bir şekilde gitmediğin için i.k 25. madde gereği iş akdin feshedilmiş.

Madde 25/II-g bendi

g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

Bu madde ile iş akdin feshedildiği için varsa içeride kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi alacaklarını alamazsın. Ayrıca işsizlik maaşından da faydalanman söz konusu değil. İşe habersiz bir şekilde gitmediğin konusunda elinde geçerli nedenler olmak zorunda. ( rapor, izin kağıdı vs. ) Senin muhakkak bir mazeretin vardır ama bunun mevzuatta yer alması şart. Evlenmen, çocuk sahibi olman vs.

Ama şartlar ne olursa olsun bu maaşını alamayacağın anlamına gelmiyor. İş akdin hangi nedenden ötürü feshedilir ise feshedilsin. Çalıştığın süre içerisinde ki ücretini, ikramiye ve senelik izin paranı alabilirsin.

Ayrıca artık dava durumu söz konusu değil. Alacak işlemleri için ilk önce arabuluculuk ofisine başvurman zorunlu. Arabulucuya başvuracaksın, onlar aracılığı ile ücretini tahsil edeceksin. Eğer mutabakat sağlayamazsanız bu sefer iş mahkemesine gidebilirsin. İşverenin çalıştığın süreye kadar ki ücretini ödememe lüksü yok.