Korkmaz Usta yorumun için çok teşekkürler. Çok doğru ve yerinde sitemler. Yapacağını yapıyorsun vergini ödeyerek vatandaşlık görevini de yapmış oluyorsun. Şu anki iktidar cidden üretim adına olduğu gibi pek çok kategoride sıkıntılı. Geçtiğimiz yıllarda bunların sinyali bizzat kendilerince verilmesine rağmen düştüğümüz şu anki durum soğan bekçiliği yapmak. Vizyonsuzlukta zirve yapan iktidar sağolsun (!) bunu bilmemize rağmen bunu bize bir kez daha fabrikaları özelleştirerek gösterdi zaten.

Durum Coca-Cola'nın ülkeye sokulmaması dışında ayrı boyutlarda değerlendiriliyor. Zamanında Fox Türkiye'den çekilse Türk medyasına sansasyonel bir düşüş yaşatacağı söyleniyordu. Bu bile hisselerinin daha artmasına sebep oldu (Türkiye'de). Burada söylemek istediğim şey ülkede Fox gibi yatırımlar da olmak zorunda. Önemli olan senin benim kendi özgür irademizle buraya reyting yaptırıp yaptırmayacağımız.

Üretim fabrikalardan kesildi. Türk Lirasındaki değer düşüşü hepimizi ekonomik anlamda çok sıkıntıya soktu (İlerleyen süreçte daha sıkıntılı hale geleceği ayan beyan ortada.). Tüm bunların farkındayım. Cidden.

Olaya farklı bir bakış açısı kazandırmak açısından şu örneği vermek istiyorum:
Benim amcam triko üzerine mal üretiyor. Aynı malı kendi etiketlerini basarak 20₺'den satışa çıkardılar (Piyasada orta düzeydeki tüm triko üreticileri tanırlar.). Satılmadı. LC'ye mal üretiyordu aradaki tek fark ise etiket. Tüm samimiyetimle söylüyorum. Tamam LC de Türk malı ama aldıkları yatırımlar ve global pazara açılmalarından ötürü hisseleri, payları bölündü. Cironun yarısına yakını yurtdışına gidiyor yine.

Demek istediğim biz bu projeyi sadece Türk mallarını satmak için düşünüp hayata geçirmedik. Gerekli değerlendirmelerle ve piyasa araştırmalarıyla birlikte zaten zor durumlar yaşayacağımızın bilincinde olarak hayata geçirmeye başladık, adım adım. Bu riski sen almazsan ben almazsam yarın öbür gün var olan LC de çöker. Politikalarımızdan biri de halkımızın olanca kesimini bilinçlendirerek, bilinçlenmeseler bile izleyeceğimiz planlarla ve fiyat politikamızla yurt ekonomisine can getirmek. Ha başarır mıyız başaramaz mıyız orası muallak. Ben kafamı yastığa rahat koymak istiyorum. Ülkem için çabaladım ,ha oldu olmadı, diyebileyim. Gönül ister ki böyle bir projeye gerek kalmadan herkes ihtiyacını Almanlar, Japonlar gibi içerden karşılasın. Ama bu ihtiyacı ortaya çıkaran yine biziz.

Umarım çok uzatmamışımdır. Değerli yorumun için tekrar teşekkür ederim. Amacımız başarısız da olsa ardımızdan gelen nesillere gereken özgüveni sağlayabilmek ve gerekli bilinci aşılayabilmek. :)