Aslında bu tür işlere girişmeden önce geniş tabanlı anketler yapmak gerekebilir bunlar kapı kapı olabilir veya dijital ortamdan olabilir.
Hatta ve hatta yurt dışı anketleri bile düzenlenebilir.
Ha birde tasarrufun en iyi yolu kesenin ağzını biraz sıkmaktır bana göre kese sıkıldıkça çıkan miktar az olur. Beko çok güzel bir örnek ama yeterli değil keşke dediğin gibi bugün samsung apple ın yanına general mobile da koyabilseydik ama olmuyor yurt içinde ücreti nedeniyle kısmen satılıyor fakat yurt dışında ise yeteri kadar pr çalışması olmadığı için rağbet görmüyor . Atıyorum 18-19 yaşında ki bi arkadaş telefon alırken neden samsung ve apple arasında kalıyor ? Apple çok mu iyi bana göre değil ama çok iyi bir pr çalışması yapıldı ve apple alanlar sanki toplumda saygı gösterilen itibar edilen bir kısım olarak gösterildi havalı olmak istiyorsun apple almalısın algısı yaratıldı. Ha tüm kullanıcıları kastetmiyorum tabii

Misal günün popüler şarkıcıları,aktrisleri,aktörleri,futbolcuları mankenleri vs apple kullanınca takipçileri de bende almalıyım onun gibi bende kullanmalıyım moduna giriyor en azından bizim ülkemizde böyle ha bu sadece telefonda mı kesinlikle hayır giyimde,arabada,beyaz eşyada vs çoğu alanda benzer örnekleri var.
Ee tabii samsunga baktığınızda piyasanın devi teknolojiye ayak uyduran güven veren ve model çeşitliliği olan bir firma piyasaya böyle böyle girdiler. Ee şimdilerde Huawei ismi geçiyor mesela 3. marka olarak. Huawei geçen sene kısmen, bu sene ise iyice piyasada kendilerini göstermeye başladılar insanlar bunu kısmen garipsemediler çünkü 2014 yılında galatasarayın sponsoru olan bir firmaydı kulak aşinalığı oluştu güven ortamı yaratıldı. Ülkemiz için böyle bir isim çalışması yapıldı ha ayrıca performans fiyat bandında da sorun olmayınca ürünleri ekmek su gibi gider oldu.
Yani tabii dün kaliteden üretim metotlarından bahsettim ama pr çalışması da çok çok önemli .Örnek olarak gündemde ki vatandaş acun ılıcalı her sene yayınlanan survivorda coca colanın değilde cola turkanın reklamını yapsa satışları artmaz mı ? Talep artmaz mı ? Yurt dışında yayınlanan programları olduğunu düşünürsek bu çok iyi bir pr çalışması olmaz mı ? (Kola üzerinden çok gittik ama misalen yani :) )