Kodespa adlı üyeden alıntı

Benim düşüncemi sorarsanız arkadaşlar uzun uzadiye tartışmaya açık bir konu ancak kısaca şöyle söylemek doğru olur sanırım;
Opencart - Başlangıç ve hiç tecrübesi olmayanlar için ideal
Magento - Desteği de kullanımı da barındırması da zor bir sistem başlangıç seviyesine hitap etmiyor.
Prestashop - Her ikisinin ortasında kalan bir sistem orta düzey kullanıcılar için ideal.

Bunlar kendi düşüncelerim ve işin içinde ciddi yatırım varsa sıfırdan yapılmasından yanayım her zaman.

Genel olarak söylediklerine katılıyorum. Ama birkaç şey ilave etmek istiyorum. Magento için başlangıç seviyesine hitap etmiyor demişsiniz. Magento evet diğerlerine göre biraz daha masraflı bir sistem. Fakat magento için ayıracak bir bütçeniz var ve E-ticareti ciddi anlamda düşünüyorsanız kesinlikle magento ile başlamalısınız. Çünkü belli bir seviyeye geldikten sonra her koşulda magentoya yöneleceksiniz. Bunu sonradan keşfetmek yerine, direk olarak magento ile yola çıkabilirsiniz. Ama bütçeniz kısıtlı ve bu işte ne kadar yol alacağınızı kestiremiyorsanız opencart ile başlayabilirsiniz.