Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

İlkokul döneminden beri chip dergisi dahil tüm bilgisayar parçası(donanımi) ve yazılımı içeren dergileri toplayan ve bu konuda yeni gelişmeleri de takip eden biri olarak şu an için piyasadaki en iyi ssd samsung 970 evodur. Samsung daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. Corsair kullandım xpg serisini kullandim toshiba kullandım kısaca en popüler 4 5 ssd modelini denedim. Samsung açık ara önde.
Bu arada
Bu benim kasa :) sağ altta ekran kartı altında xpg yazan bir soğutucu var o da benim ssd soğutucusu :) normalde çoğu kişi bilmez bunu. Ben ssdyi tam performansta kullanmak için soğutucu ile kullanıyorum. Üste minik fan ve altta termal ped var. Ledleri de ayrı güzel oluyor.





Öncelikle şu kurla üst seviye bir pc kurmak çok zor. Black friday i kaçırmasaydın belki olabilirdi.
Gtx 1070 sığmaz bu sisteme işlemciden anakarttan kısmak zorunda kalirız darbogaz olur.

Onun harici x470 anakart öneriyorum önümüzdeki yıllar da rahatça kullanabilmen için en kötü tuf serisi x450 almanı tavsiye ederim ha diyorsan ben sistemi ilerleyen yıllarda parça bazında değil komple upgrade yaparım anakartı x350 bazında seçebilirsin.

Ram konusunda 16gb ram sığar bu bütçeye. Ryzen 5 sığar, gtx 1060 sığar, x450 tuf anakart sığar, 650 corsair psu da sığar fakat tüm bunlardan sonra 6kya yakın bir meblağ tutar. Monitör hariç. Bu orta seviye bir kasadır. Bunun altında alacağın her şey seni 1.5 sene içinde yarıyolda bırakacaktır. Bana kalırsa bütçeni 3k daha çıkar sana ryzen 7li 1070li sistem dizelim. 2.5 3 sene kullanırsin.



Bir tane siteden bana güzel bir sistem düzelim başkan o zaman belki fiyatta bir değişiklilik yapabilirim :)