Merhaba arkadaşlar,

Geçen bir post görmüştüm arkadaşlar, neden yerli bir Codecanyon'umuz yok gibi. Başta karşı çıkmıştım hala da aynı düşüncedeyim aslında. Çünkü sırf yerli diye sadece kırıcı eleştirel bir dille yaklaşıyoruz.
Ama sonra düşününce dünyadaki popüler çoğu uygulamada ( Web/Mobil ) o kadar fazla Türk kullanıcı var ki. Uygulamanıza veya websitenize bu kullanıcıları yönlendirirseniz bile yine pastanın en büyük kısmına ulaşmış oluyoruz. Clone bir sistemden bahsetmiyorum. Tabi ki benzeri fakat geliştirilmiş, hataları azaltılmış, yeni özellikler kazandırılmış projelerden bahsediyorum.

Paramız neden burada kalmıyor? Sürekli takip ediyorum;

* Kodlar, projeler, yazılımlar havada uçuşuyor demek ki programlama bilgisine fazlasıyla sahibiz.
* Grafikler, mock-uplar havada uçuşuyor demek ki UI tasarımını fazlasıyla yapabiliriz.
* Ücretsiz hostingler, ucuz sunucular havada uçuşuyor demekki barındıradabiliriz.

Neden wm aracı olarak burada projeleri sıralayıp, isteyen istediğiyle ortak olarak efsaneler yaratmıyoruz?

Yapabiliriz beyler, hatta ben başlıyım;

Twitch Türkiye
O kadar çok insan giriyorki bu platforma bağışlar, sublar havada uçuşuyor. Ve bunları başka siteler aracılığıyla yapıyorlar. O kadar çok türk kullanıcı(yayıncı veya izleyen) var ki. Yerlisini yapalım, diğer sitelerden bağımsız hale getirelim, bağışı bizim sitemizden üyeliği bizim sitemizden gerçekleştirsinler. Özel tarasarımlarını bizim sistemimizden yapsınlar. Sadece Türkler girse devamı öyle bir gelecek bir projeki. Bu projeyle ilgili bir adım atmak isteyen olursa bana bildirsin projelendirme konusunda yardımcı olacağım. İleri ki dönemde belki biz giriş yaparız.

Çok paramı lazım evet lazım. Ama sadece buradaki üyelerin %30unda bu para var arkadaşlar. O zaman 650 bin tane film sitesi açacağımıza, hala arcade oyunlar için panel kuracağımıza bizde daha doğru işler yapalım. Hem gücümüzü gösterelim hemde başarıya ulaşalım her anlamda!

Mesajlarınızı merakla bekliyorum. Umarım bu mesajlarınız beni bu fikirden uzaklaştıracak fikirler olur. Yoksa ben işi gücü bırakıp sadece bu post üzerinden yürüyeceğim.

Herkese İyi Çalışmalar


Benim Başlayacağım Proje

Web denince aklımıza ne geliyor? Tasarım, Programlama, Sosyal Medya, Mobil Oyun....vb Bunların hepsini doğru şekilde yapabilmek için öğrenmek gerekiyor. Nasıl programlama yapılır? Nasıl tasarım yapılır? Nasıl daha iyi pazarlama sistemleri uygulanabilir?

Detayları yeni açacağım konunun içerisinden takip edebilirsiniz. Konunun linkini açtıktan sonra aşağıya koyacağım.
https://wmaraci.com/forum/beyin-firtinasi/ilk-buyuk-proje-fikri-547417.html#post3122899