14alper41 Oyun sahiplerinin gelir dağılımı tam olarak nasıl hep merak etmişimdir usta :) Etik dışı birşey değilse dağılım nasıl oluyor öğrenebilir miyim ? Bu arada Zup serisi dahil sizin oyununuz gibi tatlı platform oyunlarını severim, alıcam birazdan :)
Üstte arkadaş yazmış ama öyle değil, belki de eskiden öyledir ben detaylı olarak anlatayım
Bunu paylaşmamda sorun yok, steam e oyunu kayıtlarken bir vergi mülakatı oluyor, bu mülakate göre bir oran belirleniyor, bu oran abd satışlarından kesiliyor. Bir de kdv kesintisi oluyor bu abd dışı ülkelerden olan kesinti.
Vergiler haricinde satış raporlarını incelediğimde hasılat paylaşımı adı altında bir gider gördüm muhtemelen bu kısım steame gidiyor. Bir de banka ücretleri var, aracı banka ve alıcı banka komisyon alıyorlar sanırım 10-20$ arası.
Gelir 100$ a ulaştığında steam ödemeyi yapıyor, tabi biz istersek ayarlayabiliyoruz bunu istersek 500$ istersek 1000$ olduğunda ücret talep edebiliriz ama minimum sınır 100$ maksimum sınır 1000$. Bir de steam ücret karşılığında oyunumuzun reklamını yapmıyor.
Bu arada beğenmenize sevindim teşekkürler