lostyazilim

Yeni Bir İş Kurmak İstiyorum - ( Öneri ve Nasihat )

36 Mesajlar 4.349 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

vuslatim vuslatim www.segemdersnotlari.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

vuslatim
Güzel düşünce ve doğru yoldasın. Bitcoin gibi alanlara asla yönelme derim. Kadın ve çocuk pazar payı olarak en üst sıralarda yer almaktadır. Aska ölmeyecek bir sektör. Elbette giyim makyaj bebek grupları gibi birçok alt dalı var. Lokasyonunuzun ihtiyacını tespit etmeye çalışın önce. Örneğin kadınlar kişisel alışveriş için avm harici nereye gidiyor bunlara bakmak lazım. Ama naçizane önerim Orta ölçekli bşr Makyaj ürünleri ve takı grubunu değerlendirmek en doğrusu olur gibi geliyor.

görüş için çok teşekkür ederim. Eşimin bilgisi ile sektörde yer edinebilirim. Dükkandaki ürünleri internet üzerinden de satarak destek vermeye çalışırım ayrıca kosgeb desteği olursa da sermayeyi fazla riskte atmaktan da kçcınırım ilk etapta eğer işler iyi gider ise geliştirmek için sermayeden de eklemeler kesinlikle olur..

RecepDemirel adlı üyeden alıntı

Anne-bebek kategorisindeki kastınız tekstilse İstanbul Zeytinburnu,Merter ve Güngören'den ucuza güzel mallar alabilirsiniz. Söylediğim yerler toptancıların bir arada bulunduğu yerler

ben makyaj ürünleri ve dediğiniz tekstil ürünlerini düşünüyorum..
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

• Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

Browland adlı üyeden alıntı

Düzenli bir işi olanın piyasadan haberi olmuyor maalesef. 60k para ile esnaf işine girerseniz batarsınız. 100k 150k olsa gene batarsınız.
4 yıl önce kardeşime butik açtık 50k para harcamışız 1 yılda kazanmadı sattı dükkanı. Destek olarak her ah 1k ben veriyordum.

60k param olsa yapacak bir iş var ama onu söylemem. Zira ortancı kardeş son 3 ayda çoğu borcunu ödedi o yöntemle. Benim bir tarlam var satınca gireceğim o işe...

60k para ile aylık 1k getirisi olan yabancı web sitesi alırdım. Pazarlıkla 9-10 k fiyatı olur. İçerik girerdim.

Toplamda 3 web sitesi 1 Instagram hesabı alırdım. Instagram hesabı 200k takipçi olsa yeter.

Toplam 30 - 35k harcar kalan 25k zor durum için kenarda dururdu.

Ayda ortalama 2-2.5 k getirisi olan 3 sitem ve 1 Instagram hesabım olurdu. Bir ofis açar eşim orada gündelik işleri yapardı (içerik hazırlama v.b.)

görüş için çok teşekkür ederim, Yanlız dediğiniz olay butik tarzı yüksek fiyatlı ürünler satılıyor diye biliyorum ve alıcısı da muhakkak öyledir.. ( sakın yanlış anlamayın belki ben yanlış biliyorum dur ) Ama şöyle bir durum var makyaj ve anne bebek ürünleri vs devamlılığı olan şeyler diye biliyorum kadınlar hem bebekleri için hemde kendileri için harcamaktan çekinmiyorlar, ve benim düşündüğüm sektörler yüksek ve pahalı ürünlerin satıldığı dükkanlar değil, kar marjı ( tam araştırmadım ) yüksek diye biliyorum.. Koageb desteği ile olursa zaten hem kira hem d.baş hem de personel giderleri ilk sene için zorlamaz ve o zamana kadar da oturur diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Butik dediğim kendi mahallemizde bir elbise dükkanı, malzemeleri merterden alıyorduk. Kurulum, raf dekor zaten 10k civarı tutuyor.
Cadde üzeri 750 TL kira veriyorduk, müşteri gelmeyince biraz ileriye geçtik kira 1500 oldu. Muhasebe elektrik v.b. masrafla aylık 2k masraf, sattığını ürünün yerine yenisini alacaksın.

İlk bir kaç ay kiran bile çıkmayacak. Çünkü o söylediğin ürünleri anneler sıradan yerden almaz. Bebek değerlidir.
Mesela hastane takımı 49 lira pazarda, ben almam dedim, daha kaliteli olsun. Nereden alacan belirli mağazalardan. Yani sizin kurumsallaşmanın maliyeti yüksek olur.

KOSGEB geçin. Eşim burada (Çanakkale) ikide bir tarım için kosgebe gidelim diyordu. Ben olmaz bize dedim dinlemedi gitti sordu. Oradaki görevli "eşin doğru söylemiş" diyip göndermiş. KOSGEB ile önce yatırımı yaparsın sonra faturalar üzerinden bazı ürünlerde belli oranda destek alırsın. Yani hepsine değil. Her işe fatura lazım. Kaynak yaptıracan, KOSGEB için fatura diyeceksin 1k lık iş 2k olacak. Diğeri diyor ki"adam zaten devletten alacak pahalıya yaparım "

20k lık işi 30k üstüne yapar 10k destek alırsın.

İşin kısası... Ben esnaflık tavsiye etmiyorum. İlla yapacaksanız benim yaşadığım ilçe emekli yeri her yer kahvehane hepsi iyi kazanıyor.

Son bir yılda kapanan iş yerlerinin analizlerine bakın, sektöre bakın. Paranızı ona göre değerlendirin.
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

Düzenli bir işi olanın piyasadan haberi olmuyor maalesef. 60k para ile esnaf işine girerseniz batarsınız. 100k 150k olsa gene batarsınız.
4 yıl önce kardeşime butik açtık 50k para harcamışız 1 yılda kazanmadı sattı dükkanı. Destek olarak her ah 1k ben veriyordum.

60k param olsa yapacak bir iş var ama onu söylemem. Zira ortancı kardeş son 3 ayda çoğu borcunu ödedi o yöntemle. Benim bir tarlam var satınca gireceğim o işe...

60k para ile aylık 1k getirisi olan yabancı web sitesi alırdım. Pazarlıkla 9-10 k fiyatı olur. İçerik girerdim.

Toplamda 3 web sitesi 1 Instagram hesabı alırdım. Instagram hesabı 200k takipçi olsa yeter.

Toplam 30 - 35k harcar kalan 25k zor durum için kenarda dururdu.

Ayda ortalama 2-2.5 k getirisi olan 3 sitem ve 1 Instagram hesabım olurdu. Bir ofis açar eşim orada gündelik işleri yapardı (içerik hazırlama v.b.)

Butik dediğim kendi mahallemizde bir elbise dükkanı, malzemeleri merterden alıyorduk. Kurulum, raf dekor zaten 10k civarı tutuyor.
Cadde üzeri 750 TL kira veriyorduk, müşteri gelmeyince biraz ileriye geçtik kira 1500 oldu. Muhasebe elektrik v.b. masrafla aylık 2k masraf, sattığını ürünün yerine yenisini alacaksın.

İlk bir kaç ay kiran bile çıkmayacak. Çünkü o söylediğin ürünleri anneler sıradan yerden almaz. Bebek değerlidir.
Mesela hastane takımı 49 lira pazarda, ben almam dedim, daha kaliteli olsun. Nereden alacan belirli mağazalardan. Yani sizin kurumsallaşmanın maliyeti yüksek olur.

KOSGEB geçin. Eşim burada (Çanakkale) ikide bir tarım için kosgebe gidelim diyordu. Ben olmaz bize dedim dinlemedi gitti sordu. Oradaki görevli "eşin doğru söylemiş" diyip göndermiş. KOSGEB ile önce yatırımı yaparsın sonra faturalar üzerinden bazı ürünlerde belli oranda destek alırsın. Yani hepsine değil. Her işe fatura lazım. Kaynak yaptıracan, KOSGEB için fatura diyeceksin 1k lık iş 2k olacak. Diğeri diyor ki"adam zaten devletten alacak pahalıya yaparım "

20k lık işi 30k üstüne yapar 10k destek alırsın.

İşin kısası... Ben esnaflık tavsiye etmiyorum. İlla yapacaksanız benim yaşadığım ilçe emekli yeri her yer kahvehane hepsi iyi kazanıyor.

Son bir yılda kapanan iş yerlerinin analizlerine bakın, sektöre bakın. Paranızı ona göre değerlendirin.

cidden çok teşekkür ederim.

Buradaki ( ERZURUM 5. BÖLGE ) olduğundan biraz daha ılımlılar... Kurs için kaybolduk eşimde bende bakalım ne olacak zaten danışman ile tekrar görüşeceğiz eğer dediğiniz gibiyse eticarete yönelebilirim duruma göre yani ha baktık sıcak davrandılar dükkan içinde devam edebiliriz. KOSGEB ile ilk görüşmemizde eğitime kaydolduktan sonra iş planınızı onaylarız kuruluş giderlerinizi 2k olarak hemen öderiz dediler, d.baş ve diğer giderler içinde fatura dediğiniz gibi kontrol edilip ödeniyormuş onda da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum beni tek düşündüren sektörün ne olacağı...

wmaraci
wmaraci

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
@vuslatim
Bir gıda ürünü üretebiliyormusunuz? Belki üretimden birşeyler olabilir.

Elbette kosgeb için önce siz harcayacaksınız, 3 4 yıllık kosgeb sözleşmesine sadık kalma şartları var.. Yüzde 60 iade alabilirsiniz ama arkadaşın dediği gibi işiniz çok zor...
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Bir konuya açıklık getireyim. 28 yıl İstanbul'da yaşadım. Orada aylık 5k gelirimiz vardı eşimle. Kalsak şuan ortalama 10k olacaktı. Ama biz bir yıl harcamalardan kısıp 25k ve bir araba (yetecek kadar) ile Çanakkale'ye taşındık. Yaşamak için.

Şimdi burada çok mutluyuz. Gelirimiz şuan çok düşük. Ayda 9 gün çalışıyorum tek ben 1.5k için. Oda ne kadar sürecek belli değil. 3 yılımız, birikim bitti. Para bitti. Web site işine döndüm. Kiram + diğer masrafları çıkaracak iş üretmeye çalışıyorum.
Çalışıyorsanız çıkmadan yapın yapacaklarınızı elinizdeki para çabuk bitecektir. Güvenmeyin.

Vatanımın öbür ucunda yaşıyorsunuz gelir buraya göre daha zordur. İmkânınız varsa ithalat v.b. düşünün. Sınıra olan yakınlığınız avantajınıza...

Ekonomi çok kötü... Desteğiniz yoksa ve batarsanız aile içi geçimsizlik zor duruma düşürür sizi... Bu dönemde açılıp kapanmaların çok olduğu sektörlerde iş yapmayın.

Dolar alın, ya da ucuz arsa alın 25k ya. O da erir durdukça...

ersa111 ersa111 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Serberst
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 0 / 90
  • Ticaret 7, (%100)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

vuslatim
Güzel düşünce ve doğru yoldasın. Bitcoin gibi alanlara asla yönelme derim. Kadın ve çocuk pazar payı olarak en üst sıralarda yer almaktadır. Aska ölmeyecek bir sektör. Elbette giyim makyaj bebek grupları gibi birçok alt dalı var. Lokasyonunuzun ihtiyacını tespit etmeye çalışın önce. Örneğin kadınlar kişisel alışveriş için avm harici nereye gidiyor bunlara bakmak lazım. Ama naçizane önerim Orta ölçekli bşr Makyaj ürünleri ve takı grubunu değerlendirmek en doğrusu olur gibi geliyor.

Hocam işi çözenler çok para kaldırdı bu sistemle, Giyim gibi sektörlerde binlerce dükkan internette satış yapan insanlar var yükselmek artık çok zor.

Bitcoinin 20 bin den 10 12 bine düştüğü zamanlarda kripto para haberlerine göre şekil vermekten yanı sıra pump gruplarıyla parayı kırdılar. Big Pump diye grup var +100 bin kişilik haftada bir coini pumplatıyorlardı coini önceden söylemek için 1000 - 2000$ para veriyordun paran 2 3 katına çıkıyordu 15 saniyede. Etik olmayan bir sistem ama çok deli para kaldırdılar.

60 bin lirayı Web site uygulama gibi şeylere verseler, emin ol dükkandan daha fazla kazanırlar.

3rdi91 3rdi91 Alonebusinessman Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yönetim Bilişim Sistemleri Uzm
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 101 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Belki çoğu yerde duydunuz ama yine ben de söylemek istiyorum. Hangi işlerden anlıyorsanız o işte devam etmenizi öneririm. Bulunduğunuz şehirde iş yapacaksanız talebin ne yönde olduğunu iyi gözlemleyin. Anne / Bebek sektörü güzel bir sektör onun bir alt kategorisini bulunduğunuz yerin talebine göre seçebilirsiniz. Online ticaret yaparak hem müşteri sayınızı hem de rakip sayınızı yükseltirsiniz, fark yaratarak rekabeti de kazanmak sizin elinizde. Ekonomiye de ilgim var son 1-2 yıldır piyasalar çok sıkıntılı kar marjları çok düşük. Sebebi maliyetlerin yüksek olması. Şu dönemde reel sektörde iş kurulmaması tarafındayım. Normal zamanlarda 1 yıl kar etmeden beklemeniz gerekirken bu dönemlerde 2 yıl ve üzeri sürebilir. Bu sürede işletmenizi döndürecek sağlam sermayesi olması lazım. Sermayenin dışında kredi çekerim diyorsanız faiz oranlarının yüksek olduğunu hatırlatmak isterim. Önerim,online niche dediğimiz belirli bir ürün grubuna yönelmeniz olacaktır.

http://accastay.com

Hatar Hatar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek özel sektör
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 34 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
kozmetik ürünleri çok satılıyor.

selcuksofta selcuksofta Bronz Üye
  • Üyelik 15.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 1273
  • Beğeniler 445 / 444
  • Ticaret 61, (%100)
Kardeşim mesleğin bu ahkam kesemem, ama eşim ve ben ikimiz beraber el ele verebileceksek, bence yapabileceğin en güzel işlerden biri sigorta poliçesi satmaktır.
Ben olsam üzerine giderdim, gerçi en kötü farklı bir iş açıp poliçeyi prim ile de satabilirsiniz, ama tutturana sigortacılıkta ciddi paralar var.
Hele ben yeni bir işe girdim Yusufpaşa'da burada yabancı sigortasımı ne yapıyorlar, var ya nasıl para kazanıyorlar çok kıskandım, allah daha çok versin hepsine.
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al