cihaneken adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi

Siz konuyu gereksiz yerlere çarpıtıyorsunuz. Ben ne Akçamdan ne noel babadan nede ayaz atadan bahsediyorum.

Konu Müslümanlara ve Müslümanlığa ait olmayan bir olayı sanki Müslümanlara ait bir kutlama gibi gösterilmesi konusudur. Siz gelip gidip çam süslemekten bahsediyorsunuz.

Ben bir Müslüman olarak tepkimi gösteriyorum bu kutlamanın ne müslümanlıkla nede Türklükle alakası yoktur. Kutlayan Türk ve Müslümanlar olabilir fakat bunlarda kendi şahsi görüşleridir ve genellenemez.

Konu haricinde: Ne zararı var diyorsunuz ya işte bu zararı var bakın başka medeniyetlerin kültürlerini nesle enjekte ederek neslin kendi kültürlerini tarihe gömüyorlar. Neyse konu zaten belli fakat siz ayrı bir havadan çalıyorsunuz.

Katil olmayan bir kişinin katilmiş gibi tanıtılması nasıl bir olaysa, Müslümanlara ait olmayan hatta olamayacak olan bir kutlamanın da Müslüman kutlamasıymış gibi tanıtılması aynı şeydir.

Araplar tarafından asimile edilmeye neden tepki göstermiyorsunuz? Çocuklara Arap isimleri konulurken Ülkenin her yeri arapça tabelalarla çevrilirken? Arap kültürünün şu an Türk kültürü diye bildiğiniz şeylerin üzerindeki etkisinden haberiniz var mı?

Okullardaki tazecik cocuk beyinlerini sistemli bir şekilde araplaştırmanın sizce Türk geleneklerine zararı olmuyor mu?

Anaerkil bir toplumdan Araplardan alınma ataerkil bir topluma geçişimiz kadının hergün giderek azalan hayat içindeki etkinliği... Çocukların Türk tarihinden çok arap tarihini bilmesi arapçaya yapılan kutsamalar... ve Daha neler neler.

Konuyu sadece müslüman olarak açsanız bir nebze olsun samimiyetinize inanabilirdim fakat işin içine Türklük girince gerçek niyet ortaya çıkıyor maalesef. Bu zihniyet ülkeyi bu hale getirdi zaten bunca şeye ses çıkarmayıp insanların eğlendikleri bir etkinliğe ateş püskürmek... neyse uzatmanın anlamı yok anladım ben.