Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben de bir Linux kullanıcısıyım, ilk kullandığım dağıtım Fedoraydı, bunu Debian izledi. Ubuntu kullandım ama pek alışamadım (Windows'tan geçen kullanıcıların ilk tercihi Ubuntu olmalı). Şu anda dizüstü bilgisayarımda BackTrack yüklü, masaüstünde ise tercihim Arch Linux.
Arch kurulumu otomatikleştirilmiş görsel bir sürece dahil değil, kurulumun bütün adımlarını uçbirim ile kendiniz atıyorsunuz. Bu da mantığı az çok kavramanıza olanak sağlıyor. Sık sık uçbirim ile muhattap oluyorsunuz ama pek sorun çıkmıyor, kullandığı paket sistemi de kendine özel. Dağıtımın yeni bir sürümü çıktığında yeniden kurulum dosyasını diske yazdırıp kurulum yapmanıza gerek kalmıyor. Windows XP'den Windows 7'ye sistem açıkken geçiş yaptığınızı düşünün, inanılmaz bir zevk. Boş bir zamanımda bir makale yazacağım Arch ile ilgili.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ubuntu kullandım.Ama modemde sorun yarattı.İnternet kopup duruyordu.Pardus'a geçtim.
Pardus'ta bir iki sunucu(mysql, cs,ftp,mail,http) kurdum. Gayet güzel çalışıyordu.Fakat bizim aile bilgisayarı kapat deyince hiç anlamı kalmadı onların :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Richard Stallman'ı bilmeyen internet kullanıcısı bence internet kullanıcısı değildir. Yaşasın özgür yazılımlar, yaşasın açık kaynak kodlu yazılımlar!