Bir çok konuda hem fikiriz, üstelik ben ne anti kapitalist ne anti emperyalist ne de sol kafalıyım. Bildiğin Türkçüyüm.
Eğer birileri sömürülecekse bu benim ırkım olmamalı. Anti kapitalist olarak bunu diyebilirim.
Her dönem gerçeği görmeyip te başkalarını suçlayan birileri olmuştur, olmaya da devam edecektir.
ABD bu yüz yılda da dünyanın en güçlü ülkesi olacaktır. Adamların bir firması Türkiye'nin bütçesinden fazla. Gelmiş eleştiriyor.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Eğer birileri sömürülecekse bu benim ırkım olmamalı. Anti kapitalist olarak bunu diyebilirim.
Her dönem gerçeği görmeyip te başkalarını suçlayan birileri olmuştur, olmaya da devam edecektir.
ABD bu yüz yılda da dünyanın en güçlü ülkesi olacaktır. Adamların bir firması Türkiye'nin bütçesinden fazla. Gelmiş eleştiriyor.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Japonya ve Güney kore üzerine çok araştırma yaptım. Adamlar öyle bir büyümüş ki akıl alır gibi değil hele Japonya o kadar badireden sonra her ay milli gelir fazlası verir duruma gelmiş. Adamlar inanılmaz çalışıyor inanılmaz üretiyor inanılmaz çaba sarf ediyor. Kültürlerini de gayet iyi muhafaza ediyorlar. 4 5 sene sonra kadar Almanyadan göçüp Japonyaya yerlesmek gibi bir planım var zaten :) Japonca öğreniyorum şu an. Alanımda da(Yapay Zeka) harika projeler geliştiriyorlar. Benim için ırk kavramı yok evrim gereği sadece ortak atadan gelen insan ırkı vardır. Hayatımı bilime göre şekillendiririm. Fakat her ülkenin de milli kimliğini ve benliğini koruması gerektiğini düşünürüm. Ancak bu şekilde dünya daha ileriye gidebilir. Bu bircok altbaşlıkta incelenebilir uzunca bir konu. Türklük konusuna gelince tarihi kültürü mitolojisine kadar Türklüğü incelemis bilen biriyim. Bugün ülkede kendini milliyetci sanan büyük bir kesmin %90nından daha bilgiliyimdir bu konuda. Araba kaputa Türk Bayrağı yapıştırmayı ya da Üniversitelerde yapılanip mafyalık oynamayı milliyetcilik sanan bir kitle var. Bunların malum partisi de son zamanlarda nasıl döndü biliyorsunuz zaten çok da anlatmaya gerek yok. Benim için en iyi Türklük yapılan bu kültür ve benlik kıyımına yalana dolana haksızlığa baskaldırmaktır. Kastettiğim kitleyi anlamışsınızdır zaten.
Ha diğer pencereden de bakayım benim körü körüne koşulsuz şartsız tamamen kabul ettiğim bir ideolojim yok fakat sosyalizme yakın biriyim. Ancak şunu söylemem gerek bu ülkedenin ne milliyetçisi milliyetçi ne de solcusu solcu. Herkeste bir omurgasızlık ve kimlik kaybı hakim. Bugün bu noktaya gelmemizdeki büyük etkenlerden biri de bu.
Gerçek solcu da milliyetçisi de BOP projesine karşıdır. Fakat senelerdir BOP tıkır tıkır işliyor demekki afedersin hocam 2 kesim de bir halt yapamıyor. Ne zaman bu 2 kesim ülke kurtulana kadar en azından, birleşelim der bu zülm ancak o zaman diner. Daha çok şey yazılır da yeri değil iste. Demek istediğimi anlamissinizdir.
Her ülkenin insanları farklı ideolojik görüşlere mensup olabilir fakat bir kitle bir kişiyi ülke önüne koyuyor ve bizi bir yıkıma sürüklüyorlarsa o kişi de ideolojisi de batsın deyip önünde durmak gerekir.
Bazen düşünüyorum da biz Orta Asyadan göçmekle hata yapmışız. Bu coğrafyada doğru, dürüst insan değer görmez. Bir söz vardır da simdi yazılmaz buraya seveni sevmezler yani...
Atatürk'ü de okuyunca daha da iyi anlıyor insan. Dikkat edin hep tedirginlik ve nasihat var sözlerinde. Her an raydan çıkmaya meyilli bir toplum ve coğrafya