tahakuzgun adlı üyeden alıntı

MediaRaizo "bir sonuç alınmadan hiç kimse kılını kıpırdatmayacak" Kimseden bir haber değilsiniz öncelikle. İnsanlar hala bir şeyler için uğraşıyor. Kolay değil, ben hala işlerime devam ediyorum pes etme veya iptal gibi bir şey aklımda değil. Bir çok problemle karşılaştım bazı pislik insanlarla karşılaştım zor olsada atlattım. Emin ol bu işler parayla alınacak şeyler değil veya para için yapılacak iş değil. Böyle platformların planların gerçekleşmesi için hayaller ve istekler konuşur. İnsanlardan zamanında destek bekledik fakat gelmedi köstek olmaktan başka bir şey değil. Açalım devamı gelir kafasıda olmuyor. Geldiğinde sağlam gelmen gerekiyor. En küçük problem bile haftalarını alabiliyor. Umarım arkadaşların yapamadıklarını yaparsın ve başarılı olursun.Ben pes etmedim ben hala projelerimin arkasındayım devam ediyorum. Devam ediyorsun neden yazmıyorsun diyebilirsin, her yazdığım ayrıntı için 50 tane karşımda duran kişi elde ediyorum. Bu işleri gizliden yürütmek gerekiyor. Fikir çalanlar mı işini sabote edenler mi dersin. Projen hakkında desteğe ihtiyacın olursa buradayım istediğin zaman Ö.M atabilir bilgi alabilirsin. Codecanyon , forestımız neden yok ? Çünkü fırsatı bulduklarında karşına geçip kendileri kazanmak istiyor insanlar. Engel oluyorlar karalıyorlar. Herkesi işten soğutuyorlar. Umarım başarılı olursunuz. Senin benim projem olarak değil içimizden her türlü yapılan yeni işe desteğim vardır. Benimki seninki tutsun değil, birimiz başarılı olsun. Görmediğim destekler üzerine sonuna kadar arkandayım.Projelerde başarılı oluruz umarım.Yazdıklarım bilmiyosun farkında değilsin anlamında değil yaşananları kısa özet olarak herkese sunmak için yazdım. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.


Sizin projeniz hakkında bilgim var, ilk zamanlarda forumda paylaşmıştınız zaten. Dediklerinizin bir çok kısmına katılıyorum. Bir kısmına da şunları eklemek istiyorum;

Bir çok web/oyun işine girdim çıktım. Kesinlikle hiç kolay olmadı, çok çok sabır gerektirenler de oldu. Zamanında olmayan bir çok şey beraberinde yeni fikirler ürettirdi. Bizde yapamayacak adam yok evet, ama yapacak olana da buyur yap diyen maalesef çok az.

Ben bütün fikirlerimi açıkça paylaşmaktan yanayım bunun en büyük sebebi; Başkası yapabilecekse buyursun yapsındır biraz. Evet yapabilir ama şunu iyi biliyorumki ben daha iyisini yaparım. Hayaller / Hayatlar dediğimiz mevzu gerçekten de var. Bir hayaliniz var ve arkasında duruyorsunuz ama bunun için ne kadar sabrediyorsunuz.

İlk başladığım zamanlarda bir sitem vardı. Film izleme sitesi. Dedicated bir server almıştım tüm filmleri 1080p olarak ona yüklüyor sitem üzerinden özel playerla izlettiriyordum. Aylık site giderim yaklaşık 1300 liraydı. Gelirim 0. Aynı zamanda okul okuyordum, aynı zamanda freelance başka işler yapıyordum. Hafta sonları gece kulübünde garsonluk yapıyordum. Çevremdeki herkes ulan bu siteye harcama olmuyor işte diyip duruyordu. Tam 1 yıl boyunca deli gibi para harcadım. Ve dostlarımı dinledim bırakayım dedim. 15000 TLye yakın yatırım yapmıştım. Sonra sunucuyu ve diğer ödemeleri yapmamak için kartımı kapattırdım. 2-3 hafta sonra bir gün siteye gireyim dedim. Bide ne göreyim benim sitem hala kapanmamış içerisinde binlerce görüntülenme, yorumlar gırla kıyamet herkes sitede.

Hemen admin paneline girmeyi denedim, giremiyorum. Sunucuya giremiyorum. Mail adreslerine giremiyorum. Birlikte film açıklaması yazalım diye tuttuğum ortağım editör arkadaş, her şeyi değiştirmiş. Sonra şikayetler falan filan derken siteyi kapattırdım. Ama sabretsem olacakmış zaten gibi... daha o kadar çok hikaye varki bende biriken.

Yani ne iş yapıyorsanız yapın en çok sabretmeyi öğrenin.

Tüm bunlara da ek olarak birde şunu söyliyecem. Bu web işlerini biraz işletme kuruyorsunuz gibi düşünmeniz lazım. Profesyonel bir ekibin 6 aylık masrafı, siteye düzenli her gün reklam en az 6 ay. Sınırsız paylaşım. Her sabah işe gider gibi kalkıp akşama kadar geliştirme / güncelleme. Bu adımların hepsi hazır olduktan sonra ben site yaptım diyebilirsiniz. Zaten tutan herşey önce bununla doğuyor.