Kardeşim Ukrayna Rusya bu tarz ülkelerde alacağın eğitimin Türkiyeden farkı yok. Almanya, Amerika, İngiltere, Japonya, Kore vs... gibi ülkelerin eğitimleri kaliteli diplomaları değerlidir. Ukraynaya okumaya gidenlerin çoğunun ne amaçla gittiği belli. Kan hızlı akıyor saçma sapan karar verirken bile düşünmüyorlar. Şu an yapabileceğin en iyi seçenek Almanya. Almanca dan korkma İngilizce ile aynı dil ailesinden bir dildir. Birçok kelimeleri benzer. Almanyada yaşayıp Almanca öğrenemiyorsan zaten orada okuma gerek yok yani. İnsan adaptasyon bakımdan en iyi canlı türüdür. Bulunduğun ortama uyum sağlamak istediğin sürece yapamayacağın şey yok. Yaşın kaç bilmiyorum fakat ben lise dönemlerinde her gün fazladan 3 4 saat ingilizce kasarak ingilizce öğrendim. Daha sonra sanal dünyayı kullanarak da almanca. Şu an Japonca öğreniyorum. Lise dönemlerinde aldığım ek birkaç saatlik Fransızca derslerinden bile hala aklımda onlarca cümle kaldı. Demem o ki dil öğrenmek işin en önemli kısmı. Önemli olan derslerin ne durumda? Mühendis vs. olmak istiyorsan buradaki ortalama matematik ile Almanyada tutunamazsın. Misal benim bir arkadaşım fırça gibi saçla gidip kel döndü :) çocuk stresten yapamadı. Dersleri zor çünkü zor derken eğitim sistemleri iyi. O yüzden ders bakımından endise duy sadece onu telafi etmeye bak. Yoksa dil mil kolay iş. Ha birde Münih dışında bir üniversite ile görüş. Alınıp alınmama işin muamma çünkü Türkiyeden her sene yüzbinlerce başvuru oluyor. En çok beyin göçü veren ülkelerden biri olduğumuz için adamlar manavdan elma seçer gibi en iyilerini seçiyor ülkeden. Yani seni kabul etmeme olasılıklarını da düşün. Canından can çıkacak üniye girene kadar.