Ghost adlı üyeden alıntı
Dediğinizde bir nevi haklısınız. İnsan yeter ki insanlığını kaybetmemiş olsun. Dediğiniz gibi ne kadar namaz kılıpta aynı zamanda günah işleyen insan var. Yani olay burda. Yürekten ibadet eden bir kişi böyle bir şey yapmaz, insan olan da yapmaz. Yani bu işin yapılmaması için 2 şey gerekli. Ya yürekten iman ya da insanlık.
Korku ve Ödül olması lazım insanlık için.
İmanlı bir kişi Allah'tan korkuyor değil mi ? Onun şerrinden , cehennemden...
Peki niye iyi bir insan oluyor ? Günah işleme korkusu , vaat edilen cennet veya nedensiz.
Peki imansız biri niye iyi biri oluyor ; tek nedeni var bence.Ailesi ve çevresi iyidir yada nedensiz..
Demekki imanlı kişilerin iyi bir insan olma olasılığı daha yüksek.Arkadaşlar bunu anlatmak istiyor olabilir , tartışma konuları yaratmıyalım ...
Ek Olarak:
Kakarotto adlı üyeden alıntı
Din gereksizdir demedim. Fakat şöyle bir şey demek istedim. Her şeyi imana bağlıyorlar. Halbuki bütün dinler iyiliği emredip, kötülükten sakındırır. Hinduizm, hristiyanlık ya da musevilik. Hepsinde kötülük yasaktır. Can kutsaldır, öldürmek yasaktır vs vs. var. Yani bir insanı insan yapan her şey dinlerde öğretilir.
Fakat bizim bazı arkadaşlarımız, sadece içki içiyor diye insanlıktan çıkartıyorlar. İyiliğin sadece İslamda olduğunu sanıyorlar.İyi de arkadaşım içki senin dininde günah. Her dinde günah değilki. İçki içmek kötü bir şey değildir. Sadece islam "sınav" maksatlı yasaklamıştır. Sadece bu kadar.
Yani demek istediğim, artık insanlar kendi inandığı dinlere göre diğer insanları yargılamasınlar. Herkesin inanışı farklıdır. Saygı duyacaksın. :)
Ben Elhamdülillah müslümanım. Başkalarının Allahsız, kitapsız demelerini zerre kadar umursamıyorum. Gülüp geçiyorum.
Est.Öyle bir şey demedim ben.Sadece böyle konuşulanların dışlandığını belirttim.Bir çok arkadaşımın başına geldi.
Ama alkol aşırı içildiği zaman insanı yoldan çıkarmıyor mu ?
Alkollü direksiyona geçip milleti ezenler,
Alkol alıp karısını dövenler , öldürenler,
Alkol alıp sabaha kadar gününü gün edip , ailesini sefil bırakanlar.
Dinimizde neden yasak , yukarda saydıklarım yüzünden.Bizim kültürümüzde dinimizde alkol yasaktır , haramdır.Alanlarda dışlanır bu kadar basit.
Alkol alanlar bu riski düşünmelidir , artık herkes size farklı bir gözle bakar , yanınıza almaz.
Sadece alkol için değil , dinimizde haram kılınmış her şey için geçerlidir.