Atakan adlı üyeden alıntı

Şu fiş takılıyken aynı anda batarya yani hem batarya hem de fiş aynı anda konusu hakkında sürekli farklı şey söyleniyor. Herkes farklı birşey diyor.
Fiş takılıyken batarya da takılı olursa batarya ölür diyen de var, birşey olmaz diyen de var. Önceden böyle yapıyordum fakat daha sonra bu uygulamamı değiştirdim.

Artık hem batarya hem de fiş takılı halde kullanıyorum, bataryaya falan sıkıntı vermiyormuş. Üstelik batarya takılı değilken evinizde elektrik voltajındaki oynamalarda bilgisayarınızın zarar görebileceğini söylüyorlar. Açıkcası gayet mantıklı. Bu yüzden hem batarya hem de fiş takılı halde kullanmak daha iyi gözüküyor...

Ama her zaman şarjta tutmamak gerek. Yani; Hem batarya hem fiş kullanacaksanız benim gibi, arada bir fişi çıkarıp bataryadan kullanmak gerek. Böylesi daha iyi.


Şu elektrik git geli ile ilgili olan bölüme katılıyorum. Ancak bende bilgisayarımı uzun süre bu yöntem ile kullandım ve şu an bataryam öldü hocam.

Bir aleti ne kadar çok çalıştırırsak, o kadar çabuk bozulmazmı? Bence bozulur. Bu durumda böyle çalışmasıda bence sıkıntı çıkarabilir.