-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ahlakla alakalı bir sorun bu.
Çocuk yetiştirenler çocuklarına mensup olduğu dini anlatabilir, öyle yetiştirebilir.
Ama dünya üzerindeki tüm dinlerin ortak olarak birleştiği yer ahlaktır.
Ahlaklı gençlik, insan her ortamda ne yapacağını bilen insanlardır.
Ahlak yoksa bir yerde sevgi saygı da yoktur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
mavice.net
Vermidon
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenim Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bence sorun ailede değil arkadaşlık ortamından ibaret. Yani ailesi kalkıpta git seni kolundan tutanları kamera karşısında rezil et demiyor ki. Üstelik adam babası yaşında... Ben olsam bu videonun youtube linkinde bi arkadaş yorum atmış. Onu uygulardım.
Genc
Computer Engineer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
49, (%98)
abilerim ablalarım kardeşlerim , bende 16 yaşında bir erkek çocuğuyum.
Otobüste yolculuk yaparken ben benden büyüklere(amca-dayı-teyze-hala-hamile-gazi vs.) elimden geldiğince yer veriyorum.
Birisi şuana kadar "çocuk kalkta biraz şu abla otursun" dediğini hiç duymadım.Çünkü ben bana öğretilenleri yaptığım için o türde bir laf gelmesine izin dahi vermem.Biraz yorulurum evet 522st leri belki bilen vardır 2.5 saatte karşıya geçiyor 2.5 saatin 2 saatini belki ayakta geçirirsiniz yorulursunuz ama benim gibi genç olanlar yaşlılara veya yetişkinlere göre daha dayanıklı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ordaki sefa abinin söylediği şeyi yani söylenmeden yapmaları lazım aslında.Birde utanmadan cevap vermişler ömrüm hayatımda ben böle bir şey görmedim. Bir kerede aynı olay başıma gelmişti.Anneannemle sultanbeyliden mecidiyeköye gidiyorduk(522st) akbilleri bastık arkaya doğru ilerliyoruz genç olanların yüzlerine bakıyorum gözünün içine ancak tık yok.Bir tanesine dedim benim yaşıtımdı sanırım anneannem biraz rahatsız kalkabilir misin acaba kardeşim ? onun verdiği cevap romatizmalarım rahatsız oluyor. Neyse dedim halime şükrettim 55 yaşlarındaki anneannemle ancak köprüde oturabildik ki onada şükür.
birazda dürüst konuşayım.
bende otobüse bindiğimde hemen boş bir yer bulup oturduğumda inşallah yaşlı teyzeler-amcalar gelmezde bende rahatça oturayım diyorum , küçükken herkes gibi bende uyuma numarası yapardım.Ancak büyüyünce ve olaylar başına gelince insan aklını başına alıyor.Empati çok önemli bir şey.
özet : birazcık empati ile bile her şey halledilebilir diye düşünüyorum.
ayqo
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Hocam size imzanızı hatırlatıyorum. "Böyle şeyler sadece filmlerde olur canım." maalesef görgü gelenek vs. sadece eski Türk Filmlerinde var :S
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şimdi namaza bağlamanız çok yanlış Hristiyanlar namazmı kılıyorda insanlara olan saygıları var. Bende kılıyorum bu beni extra bir insan yapmaz bu benim görevimdir yerine getiririm.
Önemli olan insana saygıdır.Maalesef bizim memlekette bu yokdur. Sokağa çöp atanlar geceninbir yarısı yüksek sesi açıp araba ile dolaşanlar ve bu araba ile akrobatik hareketler yapanlar..En ufak bir tartışmada işi kavgaya götürenler. Birisinin durumu kendinden iyi ise onu çekemeyenler .vs..
Önemli olan insan olmak demektir.