Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Ülkede kimse fikre para vermez yatırım yapmaz, çalışan ufak bir prototip yapmadıktan sonra fıssss demo gösterim yap bakarsın nevzat aydın destek atar. Geçen bi projeye 8 milyon TL vermesi gibi
2 kişi bu mesajı beğendi.
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam bu kadar eminsen kesinlikle risk al ve kesinlikle ama kesinlikle projeni kimseye anlatma. Risk aldan kastım borç harç para bulun. Gerekirse kredi çekin. Kendi üstünüzden cekemiyorsaniz bir esin dostun üstünden çekin. 3 , 6 , 12 ay sonra ödemeli krediler oluyor. 100 cekersiniz 300 olarak ödersiniz belki ama sizi kurtarır diye düşünüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Çok para derken xxx.xxx kadar mı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Fikirler pratiğe dönüşmedikçe "para" etmez. Çünkü 7 milyar insanda sayısız fikir vardır.
Benimde bir fikrim var, maliyeti sıfır. Evet sıfır maliyetle açılabilir. Ancak bunun için çok iyi PHP, css, js bilmem gerekiyor. İşte o zaman sıfır maliyetle oluyor. Ama ileri seviye olmadığından kodlama yapamıyorum.
Ne yaptım?
Css, js ve php eğitimleri aldım, çalışıyorum böylelikle test yayını hazırlayabileceğim. Sonrası ise bir kaç kişi ile anlaşarak projeyi geliştirip sunacağım.
Ortaya somut bir şey koymadan maalesef fikre para verilmez.
Şu olabilirdi. Daha önce paraya çevrilmiş fikirlerinizi varsa, yani güçlü referans edinmişseniz size güvenen birileri olacaktır.
Tavsiyem bir yerden başlayın, patent işi, çalınma v.s. çok önemli değil, başaramazsanız zaten fikrinizin değeri yoktur. Başarırsanız fikrinizi çalsalar bile siz daha iyisini yapabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Patent sektör ayrı bir muamma...
Önemli olan son kullanıcının ihtiyacı, yani neden projenize para yatırsın?
Hiç müzik sitelerinden ücretli müzik indirmedim ya da dinlemedim. Çünkü ihtiyacım yok. Ama udemy üzerinden 300 TL'ye kadar eğitim aldım. 10 eğitim almıştırım. Çünkü ihtiyacım var.
Özellikle dünya ekonomisinde daralma düşünüldüğünde para kazanmak gittikçe zorlaşıyor. Haliyle ilk yapılan kesintiler ihtiyaç olmayan ödemeler.
Facebook, Instagram, Twitter bile başlarda para kazanmıyordu. Çünkü onların stratejisi başkaydı. Bu uygulamaları ihtiyaç haline getirdiler... Çok büyük paralar yatırarak. Şimdi kançlarına bakın. Onlar kazanırken kullanıcılara da kazandırmaya başladılar. 1 retweet 50 TL, 1 story 30 TL gibi ilanları görürsünüz.
Soru şu? Projeniz bir ihtiyacı karşılıyor mu ya da sonradan ihtiyaç haline gelebilecek mi? Sonradan kazanacaksa yatırımı karşılayabilecek misiniz?
Cevabınıza göre yol çizebilirsiniz.
buzmavisi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
ögrenci