Senin yaşındayken bir oyuna bağlanmış hayatımı çürütüyordum. O zamanlar çok zevkliydi tabi. Liseye geçtim aynı şekilde oyuna devam. Lise 1 ilk dönem 6 tane zayıf geldi. Babam interneti iptal ettirdi. Bir süre internet kafelere gidip oynasam da 1 2 ay içinde soğudum. 6 tane zayıf gelince babam işe el koydu bana ders çalıştırmaya başladı. 2. dönem o 6 zayıfı da ya 3 ya 4 yaptım. Geri kalan 3 senede bire kere bile eve gelip ders çalışmadım ama hep teşekkürü kıl payı kaçırdım. Oyunu bırakmıştım kafamı megul etmiyordu. Hala arada o oyuna girer içimden söver çıkarım.

Şimdi istediğin tavsiyeye gelelim. Bir çok özel okulda şişirme notlar veriliyor. Okulu daha başarılı gösterip daha fazla öğrenci çekmek için. Büyük ihtimal senin okuduğun okulda böyle. Direk açık öğretime geçme gibi bir hayal kurma çünkü o kadar kolay değil. Sen yine liseyi normal öğretim alacak şekilde kazan ve ilk dönem kendini dene bak bakalım yapabiliyor musun. Eğer yapabiliyorsan o zaman açık öğretime geçiş yap.

Dersi derste dinliyorum yetiyor gibi bir şey kesinlikle yok. Üniversitede matematik dersinde hoca soruyu tahtaya yazardı sınıf deftere yazmaya çalışırken ben cevabı verirdim. Dersi ben de derste dinliyordum ama gel gör ki ilk vize sınavında en düşük notu alanlardan biri bendim.

Hatta şöyle bir örnek de vereyim ben kimya lisesinde okudum. Organik diye bir dersimiz vardı. Bir gün bir konu işliyoruz konu o kadar kolay ki anlatamam sınıftaki en anlamayan kişi bile çatır çatır cevap veriyor. Öğretmenimiz dedi ki bu çok kolay bir konu ama evde tekrar etmezseniz kalırsınız. Tabi kimse dinlemedi bunu bende dahil. İlk sınavda 30 puanı geçen yoktu. Bu yüzden dersi derste dinlesen de eve gelince işlediğiniz konuların üzerinden bir geç. Bunu herkes söylerdi bana bende dinlemezdim.

Şimdi açacağın siteler istersen 100 tane aç şans tutmayabilir 10 yıl sonrada 5 kuruş kazandırmayabilir. Wep işleriyle ilgilenmek istiyorum diyorsun ama önce yazılım öğren. Ufaktan başla.