Bu sene orta okul son sınıf öğrencisiyim. Seneye liseye gitme planım, hatta geniş çaplı hayallerim vardı.
Açıktan okuyup çalışmak istiyorum. (Web işleri...)
Çok kazanç sağlama hayalim yok. Ancak şimdiden biriktirmeye başlayıp ilerde iş kurmak istiyorum. Örneğin tutacak bir niche blog açsam (10-20 tane) ve 10 yıl boyunca bekletsem güzel bir servetim olabilir diye düşünüyorum. Her şeyden önce kendimi her alanda geliştirmek istiyorum fakat okul buna izin vermiyor.
Ailem açıktan okuma fikrine sıcak bakmıyor. Orta okulumu özel okulda okuduğum için güzel bir liseye gitmemi istiyorlar, haklılar.
Derslerim çok iyi. Açıkçası normal şartlarda asla ders çalışmam ancak dersi derste dinliyorum ve defterlerim aşırı düzenli. Sevdiğim dersler var (yazarlık, türkçe, kitap okuma vs.) bu nedenle okula tutunabiliyorum. Onun dışında okul çok sıkıcı geliyor. Özellikle de maalesef diyebileceğim arkadaşlarım çok boş geliyor. Bu nedenle genellikle teneffüs ve öğle aralarında hayal kuruyorum veya kompoziyon/makale yazıyorum. Arada bir günlüğümü yazdığım da oluyor.
Düşünceleriniz nelerdir? Tecrübelerinizi ve bilgi birikiminizi benimle paylaşabilir misiniz?
Ek olarak eğitim sisteminin bize sunduğu *saçma* tarzda sınav ve soru yapıları da beni çok strese sokuyor. Başka okullar nasıl bilmiyorum ama sınıfımdaki öğrenciler aşırı kalitesiz ve terbiyesiz.