Merhaba forzayandex

Ben hosting firması açısından söylemedim, yaşadığın sorun hosting kaynaklı da olabilir ya da olmayabilir bunu anlatmaya çalıştım. Tam detaylı analiz yapılmadan sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilemezsiniz.

Wordpress'de eklentilerin yarattığı birçok sorun var kapatsanız dahi düzgün kodlanmadığı için geride bıraktıkları, temanıza ekledikleri fonksiyonlar vs kalabiliyor haliyle sitenizin sunucusu kullanılmayan o fonksiyonları, eklenen dosyaları çalıştırmaya çalışabiliyor ve bu durum sitenizin açılış hızına etki edebiliyor.

Bir önce ki yorumumda dediğim gibi Google page speed araçları sunucunuza en yakın konumdan test yapmakta haliyle Digitalocean sunucuları Dünya'nın her yerinde mevcut olduğu için, sunucu konumunuz avrupa lokasyon olacağı için google page speed botları sitenize daha hızlı erişeceği için sitenize daha hızlı erişim sağlayacaktır.

Arada ki bu lokasyon farklarından dolayı sitenizin açılış hızını bir tık artı ya da eksi olarak düşünmeniz lazım. Lokasyonlar arasında ki internet ağında oluşan pinglemelerden kaynaklı bu gecikmeler anlık verilerdir. Bunun için CDN hizmetini kullanmanız lazım, mümkünse birden fazla CDN kullanılmalıdır.

Ben imzamda ki kişisel sitem için iki farklı CDN kullanıyorum biri CSS, JS dosyalarım için diğeri resimlerim için. Resimlerin cdn servisi Türkiye'de diğeri avrupa da bulunmakta böylelikle ikisi birbirini dengeliyor ve performans elde ediyorum.

Ayrıca,test yaptığınız esnada siteniz yoğun trafik aldığında varsayarsak birkaç saniye geç açılacağı için analiz sonucu geç olduğunu söyleyecektir bir sonra ki testinizde ise sitenizde ki o yoğunluk olmadığı varsayarsak daha hızlı tepki vereceği için analiz sonucu iyi olacaktır. Önemli olan bu iki durumun arasında ortalama bir hızı yakalamak ve bu ortalamanın altına inmeye çalışmak.