Bilip bilmemekten ziyade bütçe meseleside es geçilmemeli. Aylık 7-8TLye bir websitesi için yeterli bir Hosting bulabilirsin ama 7 8 TL'ye vps zor bulursun.
Bütçeyi de geçelim projenin de önemi var. One page site açılacaktır yada arkadaşın sitesi gibi ufak bir blog sitesi. Bunlar için vps alıp uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Yıllardır ilgilenirim sunucu işleriyle. Kendimi her türlü idare edebilecek kadar bilgim var ama genelde Hosting alır geçerim bende. ufak tefek projeler oluyor çünkü.
ileriye yönelik, sağlam bir proje düşüncesi varsada kesinlikle hostinglerde sürünülmemeli tabiki.
Bütçeyi de geçelim projenin de önemi var. One page site açılacaktır yada arkadaşın sitesi gibi ufak bir blog sitesi. Bunlar için vps alıp uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Yıllardır ilgilenirim sunucu işleriyle. Kendimi her türlü idare edebilecek kadar bilgim var ama genelde Hosting alır geçerim bende. ufak tefek projeler oluyor çünkü.
ileriye yönelik, sağlam bir proje düşüncesi varsada kesinlikle hostinglerde sürünülmemeli tabiki.
Aylık 7 - 8 lira maliyetle hosting sahibi olan kişi performanstan şikayet etmemeli. Ayrıca olay bilip bilmeme ile ilgili değil derken? Ben 35 yaşımdan sonra sunucu yönetimi için Linux komutları öğrendim. Öyle herkes sunucu falan yönetemez bilmeyenin işi değil. Ucuz hizmetin sonucu her zaman olumsuz olarak yansır konusu ne olursa olsun.