Machine adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Wmaraci benden kişisel bilgilerimi "zorla" istemiyor. Kayıt olmak için her sitenin standart olarak istediği bilgileri istiyor, mail ve şifrem. Geri kalan alanları doldurmayı bana bırakıyor, ister doldur ister doldurma.

Bahsettiğimiz analiz sitesi ücretsiz kayıt diyor, kayıt sayfasından senden Google Search Console ve Analytics'den yetki vermeni, bilgilerini görmesine izin vermeni.Bunun yanı sıra ev adresini, iş yerin var ise oranın adresini, telefon numaranı, adını, soyadını vermeni istiyor bunları "zorunlu" olarak istiyor. Veriyorsun tüm bilgileri yine de kayıt olayım diye ama sonra pat diye karşına ücretli paketi çıkartıyor ve paket almazsan servislerimizi kullanamazsın diyor.

Bu ne lahana turşusu? Analiz sitesi bildiğin big data topluyor, analiz işin görünen kısmı. Bu kadar bilgiyi ne yapacaklar, site analizi mi yapıyorlar yoksa insan analizi mi? İnternette kullandığınız üçüncül taraflı her uygulamayı dikkatli seçin, uygulamalara verdiğiniz bilgileri, yetkileri, izinleri iyi seçin sonra bu bilgilerimi nereden buluyorlar, telefon numaramı nasıl buldular diye sızlanmazsınız.

Nacizane uyarımdır bu :)


Sene 2019 olmuş aman bizi analiz edüyürler telefonumu istiyürler demek hala komik. Web de attığınız adım analiz. En basit bir uygulama bile 500 tane izin istiyor ayrıca wm aracı da isim soy isim telefon ve adresi zorunlu olarak istiyor. Bunları istemeyen site mi kaldı? Bu yorum tarzı oldukça lüzumsuz.