-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
Ç** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar. Instagramı yavaş yavaş öğrenmekteyim ve kullanım şartları hakkında ufak sorularım var.
Mesela ben niche bir konu ile ilgili güzel bir sayfa açtım ve bu alanda başı çeken 2 - 3 hesap benden korkmaya başladı. Bu hesapların yapmış olduğu sahte şikayetler dolayısıyla benim hesabımın kapatılma olasılığı nedir? Eğer hesapta uygunsuz bir şey yoksa ve bütün gönderiler benim kendi orijinal gönderim ise hesabım sahte şikayetten dolayı kapanır mı?
Bir de benim paylaşım yaptığım konu ile ilgili başkalarının çekip Instagrama yüklemiş olduğu fotoğrafları indirip, KAYNAK GÖSTEREREK kendi Instagram hesabımda paylaşsam, Youtube gibi bir telif olayından dolayı hesap kapanır mı?
Yani hani Youtube'de başkasının videosunu yüklemek yasak ya. Fazla telif gelince kanal kapanıyor. Bu durum Instagram'da var mı?
Hesap kapanma olayını merak ediyorum çünkü son zamanlarda ülkemizde takip ettiğim bazı hesaplar sürekli şöyle şeyler paylaşıyor "Lütfen son gönderimize yorum yapın. Spam yiyoruz. Yoksa hesap kapanacak" vb. hikayeler paylaşıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer hesapta uygunsuz bir şey yoksa ve bütün gönderiler benim kendi orijinal gönderim ise hesabım sahte şikayetten dolayı kapanır mı?
İçeriğin özgünlüğü size aitse kapanmaması lazım. Onlar rahatsızlıklarından sebep bu yola başvurmuşlar, sizde aynı şekilde şikayetçi olabilirsiniz.
Bir de benim paylaşım yaptığım konu ile ilgili başkalarının çekip Instagrama yüklemiş olduğu fotoğrafları indirip, KAYNAK GÖSTEREREK kendi Instagram hesabımda paylaşsam, Youtube gibi bir telif olayından dolayı hesap kapanır mı?
Yani hani Youtube'de başkasının videosunu yüklemek yasak ya. Fazla telif gelince kanal kapanıyor. Bu durum Instagram'da var mı?
2019 yılbaşı itibari ile Tüm uluslararası telifler internet üzerinde geçerlidir. "Link vererek kaynak göstermek" bir seçenek olsa da, kaynağı aldığınız sitenin şartlarını mutlaka okuyun nasıl içerik alınabileceği belirtilmiştir.
Hesap kapanma olayını merak ediyorum çünkü son zamanlarda ülkemizde takip ettiğim bazı hesaplar sürekli şöyle şeyler paylaşıyor "Lütfen son gönderimize yorum yapın. Spam yiyoruz. Yoksa hesap kapanacak" vb. hikayeler paylaşıyorlar.
Bunun nedeni Platformun Kullanım şartlarına uygunsuzluk olarak nitelendirilir. Eğer ki site kullanıcılarını rahatsız edecek durumlar, yayınlar, içerikler varsa spamlanır ve sayfanın kapanmasına kadar giden bir sürece başlanmış olur. Bunun da tüm şartları nedenleri Kurallar Şartlar bölümünde mevcuttur. Her ne kadar uzun olsa da bu Kurallar ve Şartlar, kullanıcıların haklarını, sitenin haklarını bilmeleri açısından olmazsa olmazdır. Kimse kimsenin özelini dilediği gibi dilediği mecra da kullanamaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bakın siz, google görsellerden aldığınız bir kediden bahsediyorsunuz. ben size diyorum ki, eğer lisanslı, telif hakları ile korunan bir çizgiyi kullanırsanız başınız ağrıyabilir. genel olarak böyle bir uygulama yok, ama kanunen var. O işi görseli üretene telif ödersiniz.
Siz o kediyi alın, rengiyle oynayın, burnuyla kulağıyla oynayın, orjinalliğinden dışarı çıkartın o zaman sorun olmaz. Elbet bu genel bir kavram çerçevesinde bir örnek. Siz gidip tanınmış birisinin yüzü gözü burnuyla oynarsanız başınız dertten kurtulmaz.
Not olarak, Sosyal medya uzmanlığını ne kadar zamandır yapıyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
"Lütfen son gönderimize yorum yapın. Spam yiyoruz. Yoksa hesap kapanacak"
Bunun Türkçe'si: takipçilere biraz yorum attıralımda paylaşım keşfete çıkar üç beş takipçi gelir.
Hiçbir olayda bu beğeni yorumun etkisi olduğunu sanmıyorum. Etkileşimleri dağ gibi sayfalarım var. Neredeyse her türlü kısıtlamaları yedim. Bu kadar beğeni yoruma hemen kaldırılırdı veya gelmezdi.
Tek çare zaman. Bu kapanan sayfaların çoğu, telifli müzik kullanmaktan, video kullanmaktan mesela spor sayfalarının %90'ı canlı yayın ve maç özetleri paylaşmaktan kapanıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.