Burda yazılan her yorum doğru bence.

Birçok sıkıntı var makale yazarlığı konusunda.
Bunlardan en önemlisi fiyat konusu. Çok düşük ücretlere birçok özelliğe sahip yüksek kelimeli makaleler yazdırma peşinde herkes. Piyasada birisi çıkıp ben yazarım diyince de bu sefer fiyat otomatik olarak o seviyelere geriliyor. Diğer işini düzgün yapmaya çalışan yazarlar da fiyat düştükçe 100 kelimeye 1 TL alıyorum zaten niye özeneyim ki şeklinde bir algıyla yaklaşınca, olay tamamen içerik üretmekten çıkıp maddi kaygı taşıyan bir şekle dönüşüyor.

İkincisi ise çok kısa sürelerde çok fazla sayıda makale istenmesi. Bu durumda da yazarlar yetiştirebilmek adına ve yine aynı şekilde ihtiyaçları olan parayı kazanabilmek adına (fiyatlar düşük olduğu için birkaç site ile birlikte çalışarak) içeriklerde istemeyerek de olsa kalitesizleşmeye gidiyorlar.

Üçüncüsü ise çeşitli makale siteleri. Hepsi için demiyorum bu söyleyeceklerimi ama; bir kısmı yazarlıktan öte kölelik tarzında çalışıyorlar, çok düşük ücretlere, çok kısa sürelerde, ciddi sayıda ve kelimede makale istiyorlar. İşin ceremesini yazar çekerken, kaymağını aracı yiyor. Bu da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.