Arkadaşlar forumda her yerde görmeye başladım. Benim bildiğim kadarıyla burası Webmasterler forumu ama dediğim yanlış anlaşılmasın çoğu kişinin bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Alexa sistemi çok uzun yıllardır profesyonel olarak değerlendirme yapan bir sistemdir. 2018-2019 da Alexa'nın bozuk olduğunu yok sahte hit basarak algoritmasını bozarak ilk sıralara gelinebileceğini falan yazan bilgisiz insan dolu piyasada. İşin ustaları zaten az çok anlıyor. Bakın arkadaşlar şöyle bir durum var şimdi sizin web siteniz kurumsal web sitesi satış sitesidir alanınızdan dolayı sıralamada daha geride olabilirsiniz diğeri aktüel veya başka bir site açmıştır daha hızlı yükselir. Gidipte benim sitem daha eski daha kaliteli daha hızlı neden daha gerideyim diye sormak saçma olur. sahte hit basarak anlık sıralama düşüşü yaşayabilirsiniz ama siteniz hem google tarzı yerlerden spam olarak algılanacaktır. Adsense , Google Search ve Alexa'da spam olarak işaretleneceksinizdir. 100'lerce site yönetip satışını gerçekleştirmiş biri olarak söylüyorum Alexa hala geçerliliğini orta düzey ve üstünde korumaktadır. SimilarWeb'te tercih edilebilecek bir platformdur. Ama bu denli köklü bir yapımda çalışan kişiler emin olun sizden fazla bilgiye ve tecrübeye sahip insanlar 2 gram kodu yazamayan insanlar değil. O yüzden işinize gelmeyen noktalarda çamur atmayın.
Ayrıca tabii ki hiçbir sistem kırılamaz değildir. Adamlar Twitterda TT hizmeti satıyor ya da İnstagramda keşfet hilesi satıyor. Tabii ki açıklardan faydalınabiliyor fakat bu onun berbat veya geçersiz olduğunu belirtmez.

Edit : Hala anlamakta sıkıntı çeken ve evde televizyon izleyip bunlar hiçbir işi bilmiyor ben devletin başında olcaktım üff diyen amcalardan farkı olmayan insanlar var. Eğer bu kadar bilginiz varsa siz açın bir değerlendirme platformu da biz sizi takip edelim. Kayda değer muadili olmayan bir sistemdir. Traffic esaslı çalıştığı için hit basınca değişim normaldir fakat fake hit olduğunu anladığında geri düzelicektir.

Tekrar söylüyorum İnstagramda Keşfete çıkma ve Twitterda TT basma işlemleri ne kadar kolay olduğunu az çok biliyorsunuzdur. Bu o sistemlerin kayda değmez olduğunu mu gösterir. İşiniz gücünüz saçma sapan sallamak.