nigne2011 adlı üyeden alıntı

bu paketi kullanıyorum, siteyi ekledikten sonra size bir url veriyor, wp sitemdeki eklentiye bu urlyi girince cdn çalışıyor, pull ya da push diye bir teklif de kimse bulunmadı, cdnin ssli'sini de kullanımıyorum ayrıca, belki işinize yarar.

Merhaba,

Size bir url adresi vermişler ise bu pull cdn'dir. Sitenizin resim, css, js gibi dosyalarını dns üzerinden sunucunuzdan alıp, cdn sunucusu kendi önbelleğine alarak diğer pull cdn serverlarından istek olduğunda kullanıcılarınıza sunarlar.

push cdn ise size bir ftp hesabı oluşturulur ve statik dosyalarınızı oraya yüklemenizi bekler. Bir nevi sizin için bir depolama alanıdır push cdn.

Bu bilgiyi neden sordum diyeceksiniz, pull cdn servisleri diğer servilere oranla daha fazla sunucuya sahiptir ve daha fazla cdn noktasından yayın yapılmasına olanak sağlar. Max CDN'nin pull cdn'leri birçok noktada mevcut, hosting'inizi nereden alırsanız alın içerikleriniz cdn üzerinden kullanıcılarınıza en yakın noktadan iletilecektir.

Burada ki kilit nokta alacağınız hostingin tepki verme süresidir. First Byte time olarak bilinen bu tepki süresi ne kadar düşük olursa o kadar hızlı erişim sağlanır, haliyle cdn'de ana sunucunuzdan içerikleriniz daha hızlı alacağı için başka bir ülkeden giriş yapan kullanıcı içeriğinize aynı first byte time hızında erişecektir. Bunlara göre seçim yapabilirsiniz.

Guzelhosting'i tavsiye ediyorum çünkü zamanında fransa lokasyonlu hostinglerini kullandım ve bahsettiğim first byte time süresi en yoğun trafik zamanında bile yükselme göstermemişti.